Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis bierze udział w konkursie
Taki placek łatwo zrobić, łatwo też transportować... na biesiadny stół do sąsiada.
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1136
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4605
Pasuje na śniadanko.
Odsłon: 1136
Kuchnia szwedzka jest w Polsce stosunkowo mało znana, ale każdy, kto kiedykol...
Odsłon: 81
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4605
Składniki
Ugotowane na twardo jajka pokroić w drobną kostkę. Cebulki i buraczki drobno pokroić. Jajka wymieszać z cebulką i buraczkami, natką. Do kefiru dodać sodę. Do mąki dodać proszek do pieczenia, pieprz i sól. Dwa jajka utrzeć ze śmietaną oraz kefirem. Stopniowo dodawać mąkę. Mieszać. Formę wysmarować masłem. Na dno wyłożyć 2-3 łyżki ciasta. Resztę ciasta połączyć z warzywami, jajkiem i przełożyć do formy. Wyrównać i wierzch posmarować majonezem. Posypać sezamem. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35-40 min. Placek podawać z sosem czosnkowym . Sos czosnkowy - wszystkie składniki wymieszać razem.