Do góry

Przekąski Przepis na:

Placek z ciecierzycy z pastą z bobu

Placek z ciecierzycy z pastą z bobu

Autor:

Przepisów i artykułów: 96 Ocena: 514

Dodano:

Odsłon: 5042

Danie jest w zupełności wegańskie, zdrowe i sycące ;)

Składniki

  • szklanka ciecierzycy
  • 2 łyżki lnu mielonego
  • natka pietruszki
  • 4 łyżki sezamu
  • curry
  • 250g bobu
  • 1 łyżeczka oliwy
  • przyprawy: pieprz, sól morska, rozmaryn
> 6 os. 60 min średnie tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Ciecierzycę namoczyć przez co najmniej 4 godziny i ugotować.

  2. Len mielony zaparzyć we wrzątku.

  3. Następnie zblendować ciecierzycę z lnem, natką pietruszki i curry.

  4. Do masy dodać 3 łyżki sezamu i wymieszać.

  5. Całość przełożyć do sylikonowej formy i posypać pozostałą łyżką sezamu.

  6. Całość piec 20 minut w temperaturze 180 stopni (czas zależy od tego, jaki stopień wypieczenia chcemy uzyskać).*

  7. Bób ugotować do miękkości.

  8. Ugotowany bób rozgnieść z oliwą i przyprawami.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń