Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest w zupełności wegańskie, zdrowe i sycące ;)
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 399
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2773
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 914
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1661
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14481
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez co najmniej 4 godziny i ugotować.
Len mielony zaparzyć we wrzątku.
Następnie zblendować ciecierzycę z lnem, natką pietruszki i curry.
Do masy dodać 3 łyżki sezamu i wymieszać.
Całość przełożyć do sylikonowej formy i posypać pozostałą łyżką sezamu.
Całość piec 20 minut w temperaturze 180 stopni (czas zależy od tego, jaki stopień wypieczenia chcemy uzyskać).*
Bób ugotować do miękkości.
Ugotowany bób rozgnieść z oliwą i przyprawami.