Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Danie jest w zupełności wegańskie, zdrowe i sycące ;)
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1304
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5834
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8839
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18470
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1304
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5834
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8839
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18470
Składniki
Ciecierzycę namoczyć przez co najmniej 4 godziny i ugotować.
Len mielony zaparzyć we wrzątku.
Następnie zblendować ciecierzycę z lnem, natką pietruszki i curry.
Do masy dodać 3 łyżki sezamu i wymieszać.
Całość przełożyć do sylikonowej formy i posypać pozostałą łyżką sezamu.
Całość piec 20 minut w temperaturze 180 stopni (czas zależy od tego, jaki stopień wypieczenia chcemy uzyskać).*
Bób ugotować do miękkości.
Ugotowany bób rozgnieść z oliwą i przyprawami.