Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozszerzacie dietę swojego malucha i szukacie ciekawych przepisów na proste i smaczne posiłki, które można serować już w pierwszym roku życia? A może chcecie przygotować zdrową przekąskę dla siebie? Placuszki wykonane według tego przepisu z pewnością zasmakują Wam i waszej rodzinie. Możecie podać je solo lub w towarzystwie owoców - pokrojonego w plasterki banana, czy musu z pieczonego jabłka.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3849
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2393
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3849
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414752
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2393
Składniki
Banana obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i rozdrabniamy widelcem. Do musu bananowego dodajemy puree z dyni. Następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Łyżeczkę masła klarowanego roztapiamy na patelni teflonowej. Placuszki nakładamy na rozgrzaną patelnię przy użyciu łyżki. Placki smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Gotowe placuszki podajemy z owocami lub warzywami.