Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozszerzacie dietę swojego malucha i szukacie ciekawych przepisów na proste i smaczne posiłki, które można serować już w pierwszym roku życia? A może chcecie przygotować zdrową przekąskę dla siebie? Placuszki wykonane według tego przepisu z pewnością zasmakują Wam i waszej rodzinie. Możecie podać je solo lub w towarzystwie owoców - pokrojonego w plasterki banana, czy musu z pieczonego jabłka.
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1840
Polecam, pychota.
Odsłon: 608
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1840
Polecam, pychota.
Odsłon: 608
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Banana obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i rozdrabniamy widelcem. Do musu bananowego dodajemy puree z dyni. Następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Łyżeczkę masła klarowanego roztapiamy na patelni teflonowej. Placuszki nakładamy na rozgrzaną patelnię przy użyciu łyżki. Placki smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Gotowe placuszki podajemy z owocami lub warzywami.