Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rozszerzacie dietę swojego malucha i szukacie ciekawych przepisów na proste i smaczne posiłki, które można serować już w pierwszym roku życia? A może chcecie przygotować zdrową przekąskę dla siebie? Placuszki wykonane według tego przepisu z pewnością zasmakują Wam i waszej rodzinie. Możecie podać je solo lub w towarzystwie owoców - pokrojonego w plasterki banana, czy musu z pieczonego jabłka.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13179
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5430
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12340
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1390
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 13179
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5430
Składniki
Banana obieramy ze skórki, kroimy w plasterki i rozdrabniamy widelcem. Do musu bananowego dodajemy puree z dyni. Następnie wbijamy jajko, dodajemy mąkę. Wszystko razem mieszamy do momentu uzyskania gładkiej konsystencji.
Łyżeczkę masła klarowanego roztapiamy na patelni teflonowej. Placuszki nakładamy na rozgrzaną patelnię przy użyciu łyżki. Placki smażymy na wolnym ogniu z obu stron na złoty kolor.
Gotowe placuszki podajemy z owocami lub warzywami.