Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo smaczne.
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25822
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2899
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1364
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 25822
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 2899
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1364
Składniki
Umytą i osuszoną cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Zetrzeć również kapustę i cebulę. Dodać soli. Wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut. Na sicie odcisnąć masę warzywną i przełożyć do salaterki. Dodać rozbełtane jajko oraz mąkę pszenną, płatki owsiane, zioła prowansalskie, pieprz młotkowany z kolendrą, pieprz ziołowy. Wymieszać i pozostawić na kilka minut. Płatki owsiane wciągną nadmiar wilgoci. Smażyć placki na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowy. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z serkiem kanapkowym i kleksem śmietany. Można oprószyć zieleniną, natką pietruszki, szczypiorkiem albo koperkiem. Smacznego