Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo smaczne.
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 63
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 237
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 604
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 242
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2433
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 63
Rozgrzewająca zupa na pożegnanie Zimnych Ogrodników.
Odsłon: 237
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 604
Ciasteczka są bardzo kruche, słodkie i aromatyczne. Rewelacyjne do filiżanki...
Odsłon: 242
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 2433
Składniki
Umytą i osuszoną cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Zetrzeć również kapustę i cebulę. Dodać soli. Wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut. Na sicie odcisnąć masę warzywną i przełożyć do salaterki. Dodać rozbełtane jajko oraz mąkę pszenną, płatki owsiane, zioła prowansalskie, pieprz młotkowany z kolendrą, pieprz ziołowy. Wymieszać i pozostawić na kilka minut. Płatki owsiane wciągną nadmiar wilgoci. Smażyć placki na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowy. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z serkiem kanapkowym i kleksem śmietany. Można oprószyć zieleniną, natką pietruszki, szczypiorkiem albo koperkiem. Smacznego