Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo smaczne.
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7390
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 351
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 89
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 81
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 174
Przepis dnia
Naleśniki po chłopsku to gotowe danie, sycące i rozgrzewające. Idealnie się s...
Odsłon: 7390
Marynowana papryka, nadziana wcześniej kapustą, to jest przysmak węgierski i...
Odsłon: 351
Bardzo sycąca, pyszna potrawa składająca się z ziemniaczków, kurek oraz boczk...
Odsłon: 89
Borówki - jeden z moich ulubionych przysmaków lata. Tym razem użyliśmy ich w...
Odsłon: 81
Przepis na ciasto z malinami, które jest szybkie i proste w wykonaniu. Świetn...
Odsłon: 174
Składniki
Umytą i osuszoną cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Zetrzeć również kapustę i cebulę. Dodać soli. Wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut. Na sicie odcisnąć masę warzywną i przełożyć do salaterki. Dodać rozbełtane jajko oraz mąkę pszenną, płatki owsiane, zioła prowansalskie, pieprz młotkowany z kolendrą, pieprz ziołowy. Wymieszać i pozostawić na kilka minut. Płatki owsiane wciągną nadmiar wilgoci. Smażyć placki na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowy. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z serkiem kanapkowym i kleksem śmietany. Można oprószyć zieleniną, natką pietruszki, szczypiorkiem albo koperkiem. Smacznego