Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam, bardzo smaczne.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5060
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 12231
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1376
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 12967
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 5060
Składniki
Umytą i osuszoną cukinię zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Zetrzeć również kapustę i cebulę. Dodać soli. Wymieszać i pozostawić na kilkanaście minut. Na sicie odcisnąć masę warzywną i przełożyć do salaterki. Dodać rozbełtane jajko oraz mąkę pszenną, płatki owsiane, zioła prowansalskie, pieprz młotkowany z kolendrą, pieprz ziołowy. Wymieszać i pozostawić na kilka minut. Płatki owsiane wciągną nadmiar wilgoci. Smażyć placki na patelni, na rozgrzanym oleju rzepakowy. Odkładać na talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Podawać z serkiem kanapkowym i kleksem śmietany. Można oprószyć zieleniną, natką pietruszki, szczypiorkiem albo koperkiem. Smacznego