Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Zapraszam na pyszne placuszki. Sprawdzą się jako dodatek do obiadu, lub przekąska. Dodatek sera żółtego sprawia, że placuszki są bardziej intensywne w smaku i chrupiące na zewnątrz. W środku są miękkie i delikatne. Smakują na ciepło i na zimno. Placki podałam z sosem jogurtowym. Tylko jogurt grecki, sól i pieprz. Z podanych składników zrobiłam 10 placków.
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 231
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 184
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2665
Zupa marchewkowa to propozycja na lekkie i szybkie danie, które świetnie rozg...
Odsłon: 231
Wege burger bezmięsny.
Odsłon: 184
Jedliście kiedyś takie gołąbki? jeśli nie to gorąco zapraszam po przepis będz...
Odsłon: 2665
Składniki
Cukinie umyć, osuszyć i odciąć końce. Następnie zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Przełożyć na sitko i odcisnąć z nadmiaru wody. Odciśniętą cukinię przełożyć do miski. Ser zetrzeć na tarce o grubych oczkach i dodać do cukinii. Wbić jajko, dodać mąkę, czosnek przeciśnięty przez praskę, sól i pieprz. Soli wsypałam na początek 1/3 łyżeczki, ale później jeszcze odrobinę dodałam. Wszystkie składniki wymieszać razem w misce.
Na patelni rozgrzać niewielką ilość oleju. Łyżką nakładać placki. Smażyć mniej więcej po 2 minuty z każdej strony, do zarumienienia. Usmażone placuszki odsączyć z nadmiaru tłuszczu na ręczniku papierowym.