Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubicie placki ziemniaczane ? Jeżeli tak z wielką przyjemnością podam wam przepis na moje wymyślone placki ziemniaczane, zapytacie dlaczego wymyślone już tłumacze do ciasta ziemniaczanego dałam starty ser mozzarella i tak razem smażyłam
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10396
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4249
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423536
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10396
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336735
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszne śledzie w sosie jogurtowo-koperko...
Odsłon: 4249
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 423536
Składniki
Przygotować ziemniaki obrać je przekroić większe na pół dokładnie umyć i odsączyć z nadmiaru wody w której były myte. Następnie wszystkie zetrzeć na tarce do ziemniaków lub maszynką specjalną do tarcia ziemniaków ( my osobiście wolimy placki gdy ziemniaki są tarte ręcznie ), przygotować również ser
Gdy już mamy starte wszystkie ziemniaki dodać do nich całe jajka, sól, pieprz, cebule pokrojoną w dowolnej wielkości kostkę oraz ser mozzarella całość wymieszać łyżką do połączenia się wszystkich składników a następnie wsypać mąkę ( jest to zależne od rodzaju i odmiany ziemniaków czasami są takie że w ogóle nie ma potrzeby dosypywania mąki ), również dokładnie wymieszać
Jak już mamy przygotowane ciasto ziemniaczane z serem na patelnię wlać oleju trochę powyżej dna rozgrzać go i nakładać po dwie łyżki ciasta smażyć z obu stron lekko przekręcając na średnim ogniu na złoty kolor. Usmażone placki układać na talerzu jeden na drugim ( nie dolewać oleju w trakcie smażenia ponieważ będą się rozwalać )
Placki wyszły przepyszne mega chrupiące a w środku miękkie i delikatne dzięki dodanemu sera mozzarella. U nas obowiązkowo z kwaśną śmietaną i cukrem ale każdy może jeść z czym lubi. Takie placki można zajadać na gorąco jak również kiedy ostygną