Do góry

Przekąski Przepis na:

Placki ziemniaczane z serem i miętą

Placki ziemniaczane z serem i miętą

Autor:

Przepisów i artykułów: 2539 Ocena: 18910

Dodano:

Odsłon: 468

Smaczne, tanie, szybkie w wykonaniu.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Placki ziemniaczane z serem i miętą

Przygotowanie

  1. Wykonanie:
    Ziemniaki obrać, zetrzeć, odsączyć nadmiar soku, połączyć z mąką, przyprawami do smaku, drobno posiekaną cebulą i twarogiem utartym z jajkami. Masę dokładnie wymieszać, dodać posiekaną miętę i jeszcze raz wymieszać. Smażyć na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z dowolnym sosem lub jogurtem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń