Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przyrządzeniu, smaczne i pożywne danie wegetariańskie. Idealne na lekką kolację...
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4585
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418022
Przepis dnia
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 4585
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 418022
Składniki
Ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, odstawić i po chwili zlać nagromadzony sok (nie mieszać, aby pozostała skrobia). Do ziemniaków dodać jajko, mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu osuszyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Na każdym placku układać plaster mozarelli, zapiekać kilka minut w nagrzanym i nastawionym na funkcję grill piekarniku. Przed podaniem posypać placki kostką pomidorową i udekorować gałązkami tymianku.