Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przyrządzeniu, smaczne i pożywne danie wegetariańskie. Idealne na lekką kolację...
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 967
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 818
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 967
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 818
Proponuję dziś przepis mojej cioci Basi na pyszne ciasto biszkoptowe przełożo...
Odsłon: 12563
Składniki
Ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, odstawić i po chwili zlać nagromadzony sok (nie mieszać, aby pozostała skrobia). Do ziemniaków dodać jajko, mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu osuszyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Na każdym placku układać plaster mozarelli, zapiekać kilka minut w nagrzanym i nastawionym na funkcję grill piekarniku. Przed podaniem posypać placki kostką pomidorową i udekorować gałązkami tymianku.