Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proste w przyrządzeniu, smaczne i pożywne danie wegetariańskie. Idealne na lekką kolację...
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15090
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2987
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8887
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1715
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 15090
Imprezowe paszteciki z wędliną i ogórkiem są wyjątkową, pyszną i orzeźwiającą...
Odsłon: 2987
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8887
Składniki
Ziemniaki i cebulę zetrzeć na drobnej tarce jarzynowej, odstawić i po chwili zlać nagromadzony sok (nie mieszać, aby pozostała skrobia). Do ziemniaków dodać jajko, mąkę, sól i pieprz, wymieszać. Smażyć placki na rozgrzanym oleju na złoty kolor z obu stron. Po usmażeniu osuszyć z tłuszczu na ręcznikach papierowych. Na każdym placku układać plaster mozarelli, zapiekać kilka minut w nagrzanym i nastawionym na funkcję grill piekarniku. Przed podaniem posypać placki kostką pomidorową i udekorować gałązkami tymianku.