Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne placuszki z cukinii i ziemniaków z dodatkiem koperku.
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7009
Polecam.
Odsłon: 144
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5359
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2554
Dwa hity, Murzynek i Izaura, przy jednym ucieraniu ciasta. Kochaliśmy je za...
Odsłon: 7009
Polecam.
Odsłon: 144
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 5359
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 2554
Składniki
Cukinie i ziemniaki obierz następnie zetrzyj na tarce, odciśnij z nadmiaru wody. Dodaj jajko, mąki oraz pokrojony koperek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Gdyby ciasto było za rzadkie dosyp mąki.
Na patelni rozgrzej olej łyżka nakładaj porcje ciasta i smaż placuszki na złoty kolor z obu stron, wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Placuszki podajemy z sosem czosnkowym .