Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i smaczne placuszki z cukinii i ziemniaków z dodatkiem koperku.
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1013
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 47
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1371
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 642
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6260
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1013
Bardzo pożywne, pełne białka danie, bez węglowodanów.
Odsłon: 47
Nasze ulubione placki ziemniaczane, po poznańsku „plendze” podajemy najczęści...
Odsłon: 1371
po prostu wspaniałe ciasto Latte Macchiato. Jedno z najpyszniejszych jakie są...
Odsłon: 642
Przepis dnia
Polecamy tort truflowy doskonały na wszelkiego rodzaju uroczystości. Tort jes...
Odsłon: 6260
Składniki
Cukinie i ziemniaki obierz następnie zetrzyj na tarce, odciśnij z nadmiaru wody. Dodaj jajko, mąki oraz pokrojony koperek, dopraw do smaku solą i pieprzem. Gdyby ciasto było za rzadkie dosyp mąki.
Na patelni rozgrzej olej łyżka nakładaj porcje ciasta i smaż placuszki na złoty kolor z obu stron, wyjmuj na ręcznik papierowy aby odsączyć z nadmiaru tłuszczu. Placuszki podajemy z sosem czosnkowym .