Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Byłam na grzybach udało sie trochę uzbierać , z grzybków przygotowałam bardzo smaczne placuszki grzybowe. Połączenie ciasta naleśnikowego z podsmażonymi z cebulą grzybkami to strzał w dziesiątkę. Placuszki bardzo smakowały całej mojej rodzince , gdyż lubimy grzybki w każdej postaci.
nóż, patelnia, ręcznik papierowy, mikser , wyższe naczynie,
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32788
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5646
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 943
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 243
Domowa chałwa to pyszna, słodka przekąska, którą możesz przygotować w prosty...
Odsłon: 32788
Wielbiciele tradycyjnej kuchni na pewno mają w swoim menu dobry przepis na gu...
Odsłon: 86
Składniki
Grzyby oczyszczamy, płuczemy osuszamy na sicie i kroimy w mniejsze kawałki lub w kostkę. Następnie podsmażamy na oleju około 10 minut, dodajemy obraną pokrojoną cebulę i podsmażamy do zeszklenia cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po podsmażeniu odłożyć do całkowitego wystudzenia. Ciasto naleśnikowe; Składniki na ciasto dobrze wymieszać. Do ciasta włożyć przygotowane, wystudzone grzyby i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju nakładamy porcje ciasta i smażymy nie duże placuszki. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub jako smaczną przekąskę, przystawkę.
Placuszki w przekroju.