Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Byłam na grzybach udało sie trochę uzbierać , z grzybków przygotowałam bardzo smaczne placuszki grzybowe. Połączenie ciasta naleśnikowego z podsmażonymi z cebulą grzybkami to strzał w dziesiątkę. Placuszki bardzo smakowały całej mojej rodzince , gdyż lubimy grzybki w każdej postaci.
nóż, patelnia, ręcznik papierowy, mikser , wyższe naczynie,
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 280
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 200
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 280
Zupa wiśniowa to najlepsza zupa owocowa w sezonie letnim. Zdrowa i smaczna z...
Odsłon: 284
Składniki
Grzyby oczyszczamy, płuczemy osuszamy na sicie i kroimy w mniejsze kawałki lub w kostkę. Następnie podsmażamy na oleju około 10 minut, dodajemy obraną pokrojoną cebulę i podsmażamy do zeszklenia cebuli. Doprawiamy solą i pieprzem do smaku. Po podsmażeniu odłożyć do całkowitego wystudzenia. Ciasto naleśnikowe; Składniki na ciasto dobrze wymieszać. Do ciasta włożyć przygotowane, wystudzone grzyby i wymieszać. Na rozgrzaną patelnię z dodatkiem oleju nakładamy porcje ciasta i smażymy nie duże placuszki. Smażymy na złoty kolor z obydwu stron. Odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Podajemy z ugotowanym na sypko ryżem lub jako smaczną przekąskę, przystawkę.
Placuszki w przekroju.