Do góry

Przekąski Przepis na:

Placuszki regionalne z kuchni wschodniej.

Placuszki regionalne z kuchni wschodniej.

Autor:

Przepisów i artykułów: 2352 Ocena: 15025

Dodano:

Odsłon: 20313

Przepis mojej Babci Stefci z Bieszczad.

Składniki

3-4 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie:

    Marchew obrać, pokroić na kawałki i ugotować w małej ilości wody z masłem, następnie utłuc. Dodać mannę, twaróg, jajko, cukier i sól do smaku. Wymieszać składniki i smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśną śmietaną na ciepło.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń