Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis mojej Babci Stefci z Bieszczad.
Wykonanie:
Marchew obrać, pokroić na kawałki i ugotować w małej ilości wody z masłem, następnie utłuc. Dodać mannę, twaróg, jajko, cukier i sól do smaku. Wymieszać składniki i smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśną śmietaną na ciepło.
Jest to danie regionalne - tradycyjne-łatwe w przygotowaniu a co najważniejsz...
Odsłon: 11399
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 68
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 149
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2915
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 24
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 83
Przepyszny deser bez pieczenia z efektem ombre - w dodatku w wersji mało kalo...
Odsłon: 68
Pyszne smażone, panierowane w cieście plastry rolady zrobionej z mielonego mi...
Odsłon: 149
Bardzo smaczna wędlina, idealna do sporządzania smacznych kanapek.
Odsłon: 2915
Kruche ciastka przełożone lekkim, puszystym kremem truskawkowym zefir smakują...
Odsłon: 24
Są takie dni w lecie, kiedy ostatnią rzeczą jaką chcesz zrobić to włączenie p...
Odsłon: 83
Składniki
Wykonanie: Marchew obrać, pokroić na kawałki i ugotować w małej ilości wody z masłem, następnie utłuc. Dodać mannę, twaróg, jajko, cukier i sól do smaku. Wymieszać składniki i smażyć placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na złoto. Podawać z kwaśną śmietaną na ciepło.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Nadziewane kwiaty cukinii
Przekąski
Carpaccio z buraka
Przekąski
Smażone kwiaty cukinii
Przekąski
Duszona cukinia z marchewką i pomidorami
Nadziewane kwiaty cukinii
Cukiniowych wariacji na placki, pasztety i inne rarytasy jest mnóstwo. Jednak...
Odsłon: 3895
Carpaccio z buraka
Dzisiaj coś lekkiego ale bardzo smacznego i dającego kolorytu na przyjęciu.
Odsłon: 243