Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Czasem jako przekąskę, czasem na kolację robię placuszki z białego sera. Nie robię ich zbyt słodkich, bo zjadam je z domowym słodziutkim dżemem – najczęściej z truskawek.
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 32
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 671
Aromatyczna, delikatna pasta z ciecierzycy z dodatkiem papryki na kanapki.
Odsłon: 32
Prosty do przygotowania, soczysty i pełen smaku pieczony boczek, który idealn...
Odsłon: 54
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 525
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 671
Składniki
Ser ucieramy na gładką masę, dodajemy żółtka, cukier puder, sodę, kaszę mannę, 3 łyżki mąki i aromat waniliowy - mieszamy do połączenia wszystkich składników.
Białka ubijamy na sztywno - mieszamy z masą. Formujemy placuszki, obtaczamy w mące i smażymy na złoty kolor. Odsączamy na ręczniku papierowym z nadmiaru tłuszczu. Mnie najlepiej smakują z dżemem, ale mogą być też posypane cukrem pudrem, podane z ubitą bitą śmietaną lub czekoladą :)