Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste do przygotowania, zrobisz je w kilka minut. Są zdrowe i pożywne, będą idealnym rozpoczęciem dnia.
        
        
        
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35964
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1295
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 35964
            Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1295
            Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1790
        
        
                Składniki
Białka oddzielić od żółtek, dodać do nich szczyptę soki i ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając twaróg, następnie mąkę, proszek do pieczenia oraz cynamon. Następnie dodać białka, i delikatnie wmieszać je w ciasto za pomocą łyżki. Mieszać tylko do czasu połączenia się składników i powstania jednolitej masy. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ciasta na placuszki, wymieszać. Na patelni rozgrzać troszkę oleju i smażyć do uzyskania złotego koloru. Podać z ulubionymi dodatkami.