Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Smaczne, proste do przygotowania, zrobisz je w kilka minut. Są zdrowe i pożywne, będą idealnym rozpoczęciem dnia.
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 359
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 67
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 123
Przepis na pyszny i delikatny sernik na zimno z truskawkami i galaretką. Niez...
Odsłon: 359
Składniki
Białka oddzielić od żółtek, dodać do nich szczyptę soki i ubić na sztywną pianę. Żółtka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodając twaróg, następnie mąkę, proszek do pieczenia oraz cynamon. Następnie dodać białka, i delikatnie wmieszać je w ciasto za pomocą łyżki. Mieszać tylko do czasu połączenia się składników i powstania jednolitej masy. Jabłko obrać i zetrzeć na tarce o grubych oczkach. Dodać do ciasta na placuszki, wymieszać. Na patelni rozgrzać troszkę oleju i smażyć do uzyskania złotego koloru. Podać z ulubionymi dodatkami.