Do góry

Przekąski Przepis na:

Plastry jabłek w panierce.

Plastry jabłek w panierce.

Autor:

Przepisów i artykułów: 861 Ocena: 18052

Dodano:

Odsłon: 1373

No cóż różności panierujemy,smażymy i jemy,jabłka w tej odsłonie są przepyszne,jako deser lub skromny obiad. Serdecznie polecam:)

Składniki

  • jabłka 4 szt
  • mąka kilka łyżek
  • jajka 2 szt
  • mleko 2 łyżki
  • bułka tarta
  • maslo klarowane
  • cukier puder oraz cynamon
1-2 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Plastry jabłek w panierce.

Przygotowanie

  1. Umyte jabłka pokroić w 1cm plastry,wyciąć środek nasienny.
    Nie musimy obierać z łupinki.

    Plastry jabłek obtoczyć w mące,jajku i bułce tartej,kłaść na rozgrzane masło,smażyć z dwóch stron.

    Odsączyć na ręczniku papierowym,posypać cynamonem i cukrem pudrem.



    Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (26)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń