Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podgryzuchy przygotujesz jako kotlety na obiad albo ciepłą przekąskę z piekarnika na wieczór. Z doświadczenia wiemy, że bez względu na to, jak wiele się ich zrobi, tyle zniknie z talerzy. Szczególną popularnością cieszą się, gdy są przygotowane w wersji mini. W tej formie możesz również z powodzeniem podać je gościom na imprezie. Świetnym dodatkiem do nich będzię sos tysiąca wysp lub sos czosnkowy.
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20758
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 151
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20758
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 28645
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1089
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4421
Składniki
Cukinię i marchew obierz. Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekaj drobno. Wszystkie warzywa delikatnie podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem.
W misce umieść mięso, wbij jajko oraz dodaj podsmażone warzywa. Wsyp bułkę tartą. Dopraw majerankiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Całość wymieszaj. Uformuj na dłoni niewielkie kotlety. Układaj je jeden obok drugiego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw podgryzuchy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni Celsjusza na około 30 minut.