Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podgryzuchy przygotujesz jako kotlety na obiad albo ciepłą przekąskę z piekarnika na wieczór. Z doświadczenia wiemy, że bez względu na to, jak wiele się ich zrobi, tyle zniknie z talerzy. Szczególną popularnością cieszą się, gdy są przygotowane w wersji mini. W tej formie możesz również z powodzeniem podać je gościom na imprezie. Świetnym dodatkiem do nich będzię sos tysiąca wysp lub sos czosnkowy.
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 59
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 25
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 21
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 19
Idealna jako dodatek do mięsa i ryby
Odsłon: 42
Jabłecznik - prosty i wymowny, tak jak samo danie. To słodkie, kuszące ciasto...
Odsłon: 59
Zasmażana młoda kapusta z dodatkiem hiszpańskiej kiełbasy i wędzonej papryki....
Odsłon: 25
Słodki melon oraz słona szynka parmeńska to ciekawe połączenie, które genialn...
Odsłon: 21
Nie masz pomysłu, jakie danie wegetariańskie podać na grillu? Doskonale spraw...
Odsłon: 19
Składniki
Cukinię i marchew obierz. Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekaj drobno. Wszystkie warzywa delikatnie podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem.
W misce umieść mięso, wbij jajko oraz dodaj podsmażone warzywa. Wsyp bułkę tartą. Dopraw majerankiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Całość wymieszaj. Uformuj na dłoni niewielkie kotlety. Układaj je jeden obok drugiego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw podgryzuchy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni Celsjusza na około 30 minut.