Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podgryzuchy przygotujesz jako kotlety na obiad albo ciepłą przekąskę z piekarnika na wieczór. Z doświadczenia wiemy, że bez względu na to, jak wiele się ich zrobi, tyle zniknie z talerzy. Szczególną popularnością cieszą się, gdy są przygotowane w wersji mini. W tej formie możesz również z powodzeniem podać je gościom na imprezie. Świetnym dodatkiem do nich będzię sos tysiąca wysp lub sos czosnkowy.
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 75
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3806
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 119
Gulasz z mięsa wieprzowego -delikatnej i lekko tłustej łopatki z dodatkiem wa...
Odsłon: 75
Polecam. Może być świąteczny, może być na co dzień.
Odsłon: 3806
Prosty i smaczny przepis na szaszłyki z kurczaka na obiad lub kolację dla trz...
Odsłon: 119
Składniki
Cukinię i marchew obierz. Następnie zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Cebulę posiekaj drobno. Wszystkie warzywa delikatnie podsmaż na patelni z rozgrzanym olejem.
W misce umieść mięso, wbij jajko oraz dodaj podsmażone warzywa. Wsyp bułkę tartą. Dopraw majerankiem, słodką papryką, solą i pieprzem. Całość wymieszaj. Uformuj na dłoni niewielkie kotlety. Układaj je jeden obok drugiego na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Wstaw podgryzuchy do nagrzanego piekarnika do 190 stopni Celsjusza na około 30 minut.