Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podpłomyki z łososiem i warzywami Bardzo lekka przekąska, którą możecie przygotować z Waszymi ulubionymi dodatkami. Idealna na obiad, kolację, śniadanie może ją zabrać do pracy :)
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 39
Klasyka na polskim stole, śledzie w oleju. Sprawdzą się na co dzień i od świę...
Odsłon: 134
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 708
Masz dylemat, co zjeść? Ta zapiekanka jest świetna na każdą porę dnia i na ka...
Odsłon: 90
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy wodę i olej. Wszystkie składniki mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką. Kiedy ciasto jest za gęste, dodajemy wodę. Jeśli jest za rzadkie dodajemy mąkę. Ciasto powinno być gładkie i zwarte. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 30 minut. Kawałek ciasta rozwałkowujemy na cienki placek Rozpalamy grilla. Podpłomyki możemy też upiec na suchej ceramicznej lub teflonowej patelni .Na rozgrzaną płaską płytę kładziemy placek. Na jednej stronie pieczemy do zarumienienia i przekładamy na drugą stronę. Paprykę i pomidorki kroimy w dowolny kształt. Awokado w cienkie półplasterki. Z plastrów łososia robimy różyczki