Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Podpłomyki z łososiem i warzywami Bardzo lekka przekąska, którą możecie przygotować z Waszymi ulubionymi dodatkami. Idealna na obiad, kolację, śniadanie może ją zabrać do pracy :)
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 297
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2229
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 984
Krokiety z mięsem z rosołu to doskonały pomysł na obiad. Mięso niezbyt smaczn...
Odsłon: 297
Pieczona pierś gęsia z sosem czereśniowym i surówką z czerwonej kapusty.
Odsłon: 2229
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 984
Składniki
Do miski wsypujemy mąkę, sól, wlewamy wodę i olej. Wszystkie składniki mieszamy, a następnie wyrabiamy ręką. Kiedy ciasto jest za gęste, dodajemy wodę. Jeśli jest za rzadkie dodajemy mąkę. Ciasto powinno być gładkie i zwarte. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na około 30 minut. Kawałek ciasta rozwałkowujemy na cienki placek Rozpalamy grilla. Podpłomyki możemy też upiec na suchej ceramicznej lub teflonowej patelni .Na rozgrzaną płaską płytę kładziemy placek. Na jednej stronie pieczemy do zarumienienia i przekładamy na drugą stronę. Paprykę i pomidorki kroimy w dowolny kształt. Awokado w cienkie półplasterki. Z plastrów łososia robimy różyczki