Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję pyszne polędwiczki z kurczaka, polędwiczki zanurzone w cieście naleśnikowym i smażone na oleju. Tak przyrządzone polędwiczki podałam jako przekąskę mojej rodzince. Przekąska szybko zniknęła ze stołu.
garnek, mikser, większe naczynie, rondel do głębszego pieczenia,
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 216
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 773
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 908
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 121
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2799
Składniki
Polędwiczki oczyścić, opłukać, osuszyć, następnie lekko natrzeć solą i zostawić na 15 minut, w miedzy czasie zrobić ciasto naleśnikowe. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wodę gazowaną, dodać szczyptę soli oraz jajko zmiksować dodać porcjami mąkę oraz przyprawy, ponownie zmiksować na jednolitą gładką masę. Polędwiczki włożyć na godzinę do ciasta naleśnikowego. Po tym czasie nabijać widelcem i wkładać na gorący tłuszcz , smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać do drugiego dania lub jako przekąskę.