Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Proponuję pyszne polędwiczki z kurczaka, polędwiczki zanurzone w cieście naleśnikowym i smażone na oleju. Tak przyrządzone polędwiczki podałam jako przekąskę mojej rodzince. Przekąska szybko zniknęła ze stołu.
garnek, mikser, większe naczynie, rondel do głębszego pieczenia,
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232163
Wiele osób unika jedzenia pączków i gniazdek ze względu na wysmażanie ich na...
Odsłon: 19299
Każdy uwielbia chrupiące gofry, jeszcze lekko ciepłe, szczególnie z dodatkiem...
Odsłon: 13062
Polecam. Domowa wędlina zawsze najlepsza.
Odsłon: 1709
wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 232163
Składniki
Polędwiczki oczyścić, opłukać, osuszyć, następnie lekko natrzeć solą i zostawić na 15 minut, w miedzy czasie zrobić ciasto naleśnikowe. Do wysokiego naczynia wlać mleko, wodę gazowaną, dodać szczyptę soli oraz jajko zmiksować dodać porcjami mąkę oraz przyprawy, ponownie zmiksować na jednolitą gładką masę. Polędwiczki włożyć na godzinę do ciasta naleśnikowego. Po tym czasie nabijać widelcem i wkładać na gorący tłuszcz , smażyć na złoty kolor z obu stron. Podawać do drugiego dania lub jako przekąskę.