Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pomarańczowe jajka w sosie tatarskim to mój Hit na Wielkanoc. Jajka wyglądają rewelacyjnie a dodatek sosu tatarskiego sprawia że znikają bardzo szybko.
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7142
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 7142
Składniki
Zaczynam od przygotowania sosu. Wszystkie jajka gotuję razem na twardo a następnie odkładam 2 duże i kroję w kostkę. W kostkę kroję również ogórki konserwowe wraz z grzybkami. U mnie grzyby leśne ale jeśli nie macie możecie użyć pieczarki marynowane.Do sosu dokładam groszek konserwowy (użyłam połowę puszki) oraz świeży koper. Całość mieszam wraz z majonezem i przyprawami. Moja porcja sosu jest dość mała. Układam ją na podłużnym talerzu. Pozostałe jajka ugotowane na twardo obieram. W garnku przygotowuję wodę i dodaję ok. 2 łyżki kurkumy. Wkładam jajka i całość gotuję około 10 minut wtedy powinny być już pomarańczowe. Po ugotowaniu i ostudzeniu jajka kroję na pół. Ja przygotowałam dekoracją krojąc w zygzak. Jest to nieco pracochłonne ale jajka wyglądają bardzo ładnie.