Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne danie Idealne zarówno na zdrowa przekąskę jak i kolacje
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 321
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27970
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8996
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 748
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 321
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 27970
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 8996
Po powrocie z niezbyt udanego grzybobrania ugotowałam żurek z grzybami, bo ta...
Odsłon: 748
Składniki
Pomidorki kroimy na pół i przekładamy do kokilki bądź innego żaroodpornego naczynia. Skrapiamy oliwa z oliwek, solimy i pieprzymy wedle uznania oraz dodajemy ulubione przyprawy. Dla mnie najbardziej pasują tutaj zioła toskanskie bądź suszone pomidory z czosnkiem. Całość mieszkamy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 10 minut.
Po tym czasie gdy pomidorki wyraźnie zmiekna wyjmujemy je i czekamy chwilę jak lekko ostygna. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarelle. Gotowe :)