Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i aromatyczne danie Idealne zarówno na zdrowa przekąskę jak i kolacje
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Jeszcze nigdy tak ryżu nie gotowałam. Ta propozycja jest dla tych, którzy chc...
Odsłon: 463
Toskańska zupa pomidorowa.
Odsłon: 181
Składniki
Pomidorki kroimy na pół i przekładamy do kokilki bądź innego żaroodpornego naczynia. Skrapiamy oliwa z oliwek, solimy i pieprzymy wedle uznania oraz dodajemy ulubione przyprawy. Dla mnie najbardziej pasują tutaj zioła toskanskie bądź suszone pomidory z czosnkiem. Całość mieszkamy. Wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 10 minut.
Po tym czasie gdy pomidorki wyraźnie zmiekna wyjmujemy je i czekamy chwilę jak lekko ostygna. Następnie dodajemy pokrojoną w kostkę mozzarelle. Gotowe :)