Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Łatwe w przygotowaniu i smaczne
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14622
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Przepis dnia
Włoska zupa fasolowa.
Odsłon: 4556
Przepis dnia
Polecam na kolację.
Odsłon: 719
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 314
Babka zawsze pięknie wygląda na stole. Ze zrobieniem babki maślanej każdy so...
Odsłon: 14622
Babka kawowa to idealne ciasto na Wielkanoc, ale i na inne okazje. Jest przep...
Odsłon: 34
Składniki
10 pl. sera żółtego, 10 pl. szynki, natka pietruszki, kukurydza z puszki, 2 jaka na twardo, 1,5 łyżka majonezu, sól pieprz do smaku Przygotowanie: szynkę, ser, jajka pokroić w kosteczkę, natkę drobno posiekać. Wszystkie składniki wsypać do naczynia wymieszać doprawić do smaku. Gotową sałatką faszerować wydrążone pomidory i ogórki.
Pół kostki sera białego (może być serek wiejski z pojemniczka), 1 p rzodkiewka, 1 p koperek 1 p szczypiorek, śmietana 12% lub jogurt, sól, pieprz ziołowy do smaku. Przygotowanie: ser płożyć do miseczki, rzodkiewkę zetrzeć na tarce o grubych oczkach, szczypiorek i koperek drobno posiekać. Wszystkie składniki połączyć razem dla uzyskania odpowiedniej konsystencji(żeby nie był za suchy) dodać śmietanę lub jogurt. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Gotową sałatką faszerować wydrążone pomidory i ogórki.
250 g Serek granulowany, 2 jajka na twardo, 1 p szczypiorku, 1 ogórek, 1 pomidor papryka 1 szt. Sól pieprz do smaku. Przygotowanie: Paprykę umyć przekroić wzdłuż. Pozostałe składniki drobno posiekać, wymieszać z serkiem wiejskim doprawić solą pieprzem. Gotową sałatkę nałożyć w połówki papryki. Taką sałatką można również nafaszerować pomidora(wykluczyła bym wtedy pomidora z sałatki).
Sugestia: Jak ktoś lubi to do tych sałatek można dodać ziarna słonecznika, pestki z dyni, rzeżuchę czy kiełki.