Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto , ładnie wygląda i super smakuje.
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26535
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 27
To koktajl w wersji wytrawnej, ale na pewno zasmakuje nie tylko dorosłym. Jes...
Odsłon: 56
Domowa chałwa to jeden z najsmaczniejszych deserów wywodzących się z Iranu i...
Odsłon: 26535
Składniki
BISZKOPT: Białka ubić , dodać cukier, następnie żółtka i dalej ubijać. Oba rodzaje mąki i proszek do pieczenia mieszamy ze sobą. Dodajemy do ubitych jajek i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Wylewamy na formę wyłożoną papierem do pieczenia i pieczemy 35 min w temperaturze 180 stopni. Po ostudzeniu nasączyć sokiem z brzoskwini.
MASA: Ubić śmietanę z cukrem, dodać śmietan fixy. Następnie dodać pokruszone batony i pokrojone brzoskwinie. Wymieszać delikatnie. Masę nałożyć na biszkopt .
Na wierzch wylewamy tężejącą galaretkę.SMACZNEGO!