Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Takie przekąski z ciasta francuskiego to fajny pomysł gdy mamy niespodziewanych gości, wystarczy ze mamy w lodówce ciasto francuskie i szybka przekąska gotowa. Polecam
nóż, papier do pieczenia, widelec do rozbełtania jaka, kubek, pędzelek,
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 70
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13303
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3768
Gołąbki, które robiła nasza babcia i mama, czyli tradycyjne z mięsem mielonym...
Odsłon: 70
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 13303
W kotletach mielonych wszystko można przemycić. Np zdrowe płatki jaglane a m...
Odsłon: 2614
Wrzesień pachnie ciastem drożdżowym ze śliwkami.
Odsłon: 3768
Składniki
Ciasto francuskie po rozwinięciu kroimy w paski. Kiełbaski białe i frankfuterki owijamy plasterkami sera żółtego , następnie owijamy paskami z ciasta francuskiego. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, smarujemy rozbełtanym jajkiem i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni. Pieczemy na złoty kolor około 20 - 25 minut. Smacznego
Przygotowanie kiełbasek do pieczenia.
Szybka, prosta przekąska gotowa do spożycia. Najlepiej smakuje zaraz po upieczeniu, ale na zimno tez jest smaczna.