Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybka przekąska, którą będziecie chcieli przygotowywać niemal codziennie. Domowe czipsy z tortilli smakują jak jedne z najbardziej znanych amerykańskich nachosów. Jeśli lubicie bardziej ostre smaki, do mieszanki przypraw dodajcie suszoną paprykę chili chipolite.
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4959
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 289
Smażone udka i pierś z kaczki podane z podpieczonymi, młodymi ziemniakami i u...
Odsłon: 140
Boczek - może nie jest zbyt zdrowy, jest tłusty, ale czasem można sobie pofol...
Odsłon: 4959
Bardzo smaczny, kolejny chleb pszenny upieczony na żytnim zakwasie posypany p...
Odsłon: 2330
Składniki
Tortille kukurydziane podziel na 6 równych części.
Przełóż do miski, spryskaj 1 łyżką oleju, następnie dodaj przyprawy i całość dokładnie wymieszaj.
Kawałki tortilli układaj na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem.
Piecz w 180 stopniach Celsjusza przez 15 minut. W połowie pieczenia obróć kawałki tortilli na drugą stronę.