Do góry

Przekąski Przepis na:

Przekąska do piwa, maczanak z olejem rydzowym.

Przekąska do piwa, maczanak z olejem rydzowym.

Autor:

Przepisów i artykułów: 113 Ocena: 2532

Dodano:

Odsłon: 150

Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszną przekąskę do piwa, maczanka z olejem rydzowym, niesamowity smak i aromat, a do tego chrupiące grillowane pieczywo żytnie. Palce lizać :-) Smacznego !!! https://youtu.be/7-_BBi7Xh_w

Składniki

  • Twaróg mielony półtłusty 120 g.
  • Jogurt grecki 4 łyżki stołowe.
  • Olej rydzowy 70 ml.
  • Sól do smaku.
  • Pieprz do smaku.
  • Grillowane grzanki z chleba żytniego lub inna świerze pieczywo.
3-4 os. 15 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Przekąska do piwa, maczanak z olejem rydzowym.

Przygotowanie

  1. Twaróg z jogurtem wrzucamy do miski i ugniatamy, dolewamy odrobinę oleju, solimy i pieprzymy do smaku.
    Całość dokładnie mieszamy na jednolitą masę, następnie przekładamy na głęboki talerz i rozprowadzamy po jego całej powierzchni, na końcu zalewamy resztę oleju, delikatnie solimy i pieprzymy.
    Dookoła układamy chrupiące pieczywo.

    Gotowe :-)


    Smacznego !!!

Twoje notatki do przepisu

Wideo do przepisu:

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń