Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mała przegryzka przed telewizorem lub komputerem. Bardzo łatwa do wykonania. Polecam.
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93454
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2616
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3471
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1573
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 93454
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 2616
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 3471
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1573
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 2239
Składniki
Cebulę drobno pokroić. Poddusić lekko na oleju. Dodać do cebuli przepuszczony przez praskę czosnek. Dusić jeszcze chwilę. Wystudzić. Do miski przesiać mąkę i proszek do pieczenia. Dodać przyprawy. Wymieszać. Wkruszyć fetę i starty na tarce o dużych oczkach ser gouda. Dodać umytą i drobno pokrojoną natkę pietruszki. Wbić jajko. Wlać mleko. Zarobić ciasto. Tak przygotowane ciasto wyłożyć na stolnicę. Gdyby się kleiło podsypać mąkę. Rozwałkować na grubość jednego centymetra. Pokroić na paski o szerokości około 5 cm. Następnie paski pokroić na kwadraty. Wyłożyć je na foremkę zaopatrzoną w papier do pieczenia. Zachować odstępy między kwadratami. Posmarować je mlekiem. Piec w nagrzanym piekarniku do 200 st. C 20-25 minut, aż się zrumienią.