Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiejsza przekąska to ślimaczki z ciasta francuskiego z salami, serem i szynka. Proste i szybkie w przygotowaniu. Polecam
papier do pieczenia, nóż, blacha,
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1650
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 940
Dynia to prawdziwa królowa jesiennego stołu. Jest smaczna, zdrowa i łatwa w p...
Odsłon: 1650
Dzisiaj przychodzę do Was z przepisem na pyszne ciasto, które ozdobi niejedną...
Odsłon: 940
Składniki
Ciasto francuskie rozwijamy, smarujemy ketchupem. Rozkładamy plasterki salami, następnie nakładamy plastry sera żółtego i na wierzch plastry szynki. Całość ciasno zwijamy zlepiając końcówki, kroimy w 1,5 cm. krążki. Układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia zachowując większe odstępy. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni i pieczemy 20 minut. na złoty rumiany kolor. Smacznego
Pyszna ,szybka i prosta przekąska gotowa do podania.