Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lubię takie małe co nie co z ciasta francuskie, raz ze proste i szybkie w przygotowaniu dwa ze takie przekąski są bardzo smaczne. Polecam
blaszka, papier do pieczenia, nóż, patelnia, łyżka, kubek i widelec,
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7460
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2389
Delikatne , aromatyczne mięso rozpływa się w ustach, idealne na obiad.
Odsłon: 7460
Smaczne danie obiadowe lub drugie śniadanie w pracy.
Odsłon: 2389
Składniki
Szpinak po rozmrożeniu i odsączeniu z nadmiaru wody włożyć na rozgrzaną patelnię z dodatkiem łyżeczki masła. Podsmażać aż wyparuje nadmiar wody, a szpinak zgęstnieje, doprawić pieprzem , solą oraz gałką muszkatołową i na koniec połączyć ze śmietaną 30 % jeszcze chwile podsmażać mieszając. Zdjąć z ognia i wystudzić. Na osobnej patelni podsmażyć do zeszklenia obraną pokrojoną w kostkę cebulę, dodać drobno posiekane ząbki czosnku oraz mięso mielone indycze. Doprawić pieprzem sola oraz przyprawą do indyka lub drobiu , wymieszać i podsmażyć do miękkości mięsa, Wystudzić. Rozwinąć płat ciasta francuskiego, boki ponacinać w paski o szer.1 cm. zostawiając środek ciasta w całości tak by móc rozłozyć dodatki. Na środku rozłożyć plastry sera żółtego na to mięso mielone i szpinak. Paski przeplatać w choinkę. Posmarować roztrzepanym widelcem jajkiem , oprószyć sezamem i czarnuszka. Ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia , piec 20 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni. Smacznego
Przekąska gotowa do podania.