Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lubię dodawać do sałatek i przekąsek chrupkie akcenty w postaci orzechów, ziaren słonecznika lub innych ziaren, ta przekąska to całkowita improwizacja ale wyszło pysznie
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6947
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30424
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29184
Subtelne w smaku i zachwycające oko. Oto przepis na kotleciki ryżowo-marchewk...
Odsłon: 6947
Przepis dnia
Pieczarkowce to kotlety ziemniaczane z aromatycznym farszem grzybowym z dodat...
Odsłon: 30424
Przepis dnia
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 29184
Składniki
1. w kubka wsypać 2 łyżki mąki, dodać cukier, 2 łyżki śmietany i rozkruszone drożdże, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 2. na stolnicę wysypać resztę mąki, posiekać z zimnym masłem, dodać sól, jajka oraz wyrośnięte drożdże, zagnieść ciasto (jeśli będzie zbyt suche, dodać więcej śmietany), odstawić do wyrośnięcia, 3. ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na kształt koła, podzielić na 8 części, każdy trójkąt posmarować ketchupem, położyć plaster polędwicy, kawałek pomidora suszonego, kilka kawałków orzecha, posypać startym serem mozarella, zaczynając od podstawy zwijać ciasto w rogaliki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 20 min, na koniec posypać startym serem, wstawić jeszcze na min 2 min do roztopienia sera, najlepsze na ciepło, zaraz po upieczeniu, smacznego