Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
lubię dodawać do sałatek i przekąsek chrupkie akcenty w postaci orzechów, ziaren słonecznika lub innych ziaren, ta przekąska to całkowita improwizacja ale wyszło pysznie
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1534
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5626
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1108
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12216
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5164
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 1534
Składniki
1. w kubka wsypać 2 łyżki mąki, dodać cukier, 2 łyżki śmietany i rozkruszone drożdże, odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, 2. na stolnicę wysypać resztę mąki, posiekać z zimnym masłem, dodać sól, jajka oraz wyrośnięte drożdże, zagnieść ciasto (jeśli będzie zbyt suche, dodać więcej śmietany), odstawić do wyrośnięcia, 3. ciasto podzielić na 4 części, każdą rozwałkować na kształt koła, podzielić na 8 części, każdy trójkąt posmarować ketchupem, położyć plaster polędwicy, kawałek pomidora suszonego, kilka kawałków orzecha, posypać startym serem mozarella, zaczynając od podstawy zwijać ciasto w rogaliki, ułożyć na blasze wyłożonej papierem do pieczenia, posmarować rozmąconym jajkiem, wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 st, piec ok 20 min, na koniec posypać startym serem, wstawić jeszcze na min 2 min do roztopienia sera, najlepsze na ciepło, zaraz po upieczeniu, smacznego