Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z parówek i ciasta naleśnikowego to polska wersja znanej amerykańskiej przystawki znanej jako corn dog. Z pewnością zaskoczy wszystkich gości przygotowywanej przez ciebie imprezy czy spotkania. Chrupiąca skórka skrywa miękkie i soczyste wnętrze. No i ten ciągnący się, rozpływający w ustach ser. Palce lizać!
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1319
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4137
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1097
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 240
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1319
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 4137
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 1097
Składniki
Przygotuj naleśniki. W misce rozbełtaj jajka w mleku. Dodaj mąkę, sól i cukier. Całość wymieszaj na gładką masę.
Na patelni naleśnikowej rozgrzej niewielką ilość oleju. Smaż cienkie naleśniki, na złoto z każdej strony. Odkładaj je na talerz do przestudzenia.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na brzegu każdego naleśnika kładź po parówce oraz po 1-2 łyżki żółtego sera. Ser rozprowadź w miarę równomiernie po całej szerokości naleśnika. Zwijaj je w rulon i podwiń końce do wewnątrz, jak w przypadku krokietów.
Przygotuj panierkę. W głębokim talerzu rozbełtaj jajka. Do drugiego talerza wsyp bułkę tartą.
Każdy naleśnik maczaj najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Smaż naleśniki na złoto ze wszystkich stron. Przekąskę z parówek i ciasta francuskiego podawaj na ciepło, gdy ser jest jeszcze ciągnący się.