Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przekąska z parówek i ciasta naleśnikowego to polska wersja znanej amerykańskiej przystawki znanej jako corn dog. Z pewnością zaskoczy wszystkich gości przygotowywanej przez ciebie imprezy czy spotkania. Chrupiąca skórka skrywa miękkie i soczyste wnętrze. No i ten ciągnący się, rozpływający w ustach ser. Palce lizać!
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 151
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 374
Lekki, przyjemny sosik z nutką chrzanowej ostrości. Dodajmy do niego, pieczyw...
Odsłon: 151
Pyszny, wegański obiad z chrupiącym tofu, warzywami i grzybami. Starte na tar...
Odsłon: 77
Danie, które najczęściej robimy po świętach wielkanocnych. Zawsze zostaje bia...
Odsłon: 757
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 374
Składniki
Przygotuj naleśniki. W misce rozbełtaj jajka w mleku. Dodaj mąkę, sól i cukier. Całość wymieszaj na gładką masę.
Na patelni naleśnikowej rozgrzej niewielką ilość oleju. Smaż cienkie naleśniki, na złoto z każdej strony. Odkładaj je na talerz do przestudzenia.
Ser zetrzyj na tarce o dużych oczkach. Na brzegu każdego naleśnika kładź po parówce oraz po 1-2 łyżki żółtego sera. Ser rozprowadź w miarę równomiernie po całej szerokości naleśnika. Zwijaj je w rulon i podwiń końce do wewnątrz, jak w przypadku krokietów.
Przygotuj panierkę. W głębokim talerzu rozbełtaj jajka. Do drugiego talerza wsyp bułkę tartą.
Każdy naleśnik maczaj najpierw w jajku, a następnie w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej do głębokiego smażenia. Smaż naleśniki na złoto ze wszystkich stron. Przekąskę z parówek i ciasta francuskiego podawaj na ciepło, gdy ser jest jeszcze ciągnący się.