Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ślimaczki sledziowe ozdobione kawałkiem cytryny stanowią świetną przekąskę na towarzyskie spotkanie lub odświętną kolekcję. :)
wykałaczki
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358262
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 192
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 358262
Kiełbasa swojska przyprawiona ziołami, grillowana to nasza propozycja na majo...
Odsłon: 192
Składniki
1. Przygotować sos łącząc ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać. 2. Zagotować wodę i sparzyć skórkę pomidora. 3. Pokroić pora w plastry i sparzyć go wrzątkiem, żeby pozbyć się goryczki. 4. Rozłożyć pora na talerz i polać go sosem. 5. Obranego pomidora pokroić w plastry. Plastry rozłożyć na porach. 6. Śledzie przekroić wzdłuż grzbietów. Płaty zwinąć jak rolmopsy. Spiąć śledzie wykałaczką. 7. Nałożyć na wierzch po kawałeczku cytryny. Smacznego! :)