Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepyszne ślimaczki sledziowe ozdobione kawałkiem cytryny stanowią świetną przekąskę na towarzyskie spotkanie lub odświętną kolekcję. :)
wykałaczki
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2073
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17939
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1961
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2073
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 17939
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 1961
Składniki
1. Przygotować sos łącząc ze sobą wszystkie składniki. Dokładnie wymieszać. 2. Zagotować wodę i sparzyć skórkę pomidora. 3. Pokroić pora w plastry i sparzyć go wrzątkiem, żeby pozbyć się goryczki. 4. Rozłożyć pora na talerz i polać go sosem. 5. Obranego pomidora pokroić w plastry. Plastry rozłożyć na porach. 6. Śledzie przekroić wzdłuż grzbietów. Płaty zwinąć jak rolmopsy. Spiąć śledzie wykałaczką. 7. Nałożyć na wierzch po kawałeczku cytryny. Smacznego! :)