Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na trochę w innej formie obiad , ale zapewniam że dla dzieci to frajda. Taki przysmak może też być wspaniałą, pyszną kolacją lub przekąską dla całej rodzinki lub dla dwojga na romantyczną kolację.
wykałaczki, nóż, talerzyki, patelnia, ręcznik papierowy,
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4424
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 159
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20776
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29226
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1093
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4424
Nasza babcia Ksenia gotowała na wigilię zupę grzybową z kaszą gryczaną. Jedli...
Odsłon: 159
Nie ma nic pyszniejszego niż miękkie, korzenne, aromatyczne pierniki toruński...
Odsłon: 20776
Do świąt Bożego Narodzenia coraz bliżej. Dlatego, jeśli planujesz upiec pyszn...
Odsłon: 29226
Składniki
Filety opłukać, oczyścić z błonek i osuszyć . Następnie każdy przeciąć na dwa kawałki i lekko rozbić, oprószyć przyprawami, usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Kilka rzodkiewek po opłukaniu, oczyszczeniu i osuszeniu ponacinać tak by można powkładać plasterki rzodkiewek tworząc myszki. Oczka zrobić wkładając ziarenka ziela angielskiego lub goździki. Ogórek zielony pokroić w plastry. Sałatę lodową opłukać, osuszyć, rozdzielić na listki, delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Składanie przysmaku; Na plastrach ogórków ułożyć kawałek usmażonego mięsa, przykryć listkami sałaty, na sałacie ułożyć serek gouda Baby, a następnie wbić naszą myszkę z rzodkiewki umocowaną na wykałaczce. Udekorować według swojego uznania.
Przygotowanie filetu.
Przygotowanie liści sałaty.
Przygotowanie myszek.
Składanie całości.
Gotowe danie do podania.