Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na trochę w innej formie obiad , ale zapewniam że dla dzieci to frajda. Taki przysmak może też być wspaniałą, pyszną kolacją lub przekąską dla całej rodzinki lub dla dwojga na romantyczną kolację.
wykałaczki, nóż, talerzyki, patelnia, ręcznik papierowy,
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 644
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1359
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458304
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1613
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2357
Robienie pierników na Święta to cudowna zabawa. Dużo radości sprawia zrobien...
Odsłon: 644
Prosty i szybki w wykonaniu fit deser z chia z dowolnymi owocami to moja prop...
Odsłon: 1359
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 458304
Tradycyjny polski śledź w śmietanie. Do niego ziemniaki w mundurkach. Danie c...
Odsłon: 1613
Śledź w oleju z cebulką i ziemniaki w mundurkach-w naszym domu danie obowiązk...
Odsłon: 2357
Składniki
Filety opłukać, oczyścić z błonek i osuszyć . Następnie każdy przeciąć na dwa kawałki i lekko rozbić, oprószyć przyprawami, usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Kilka rzodkiewek po opłukaniu, oczyszczeniu i osuszeniu ponacinać tak by można powkładać plasterki rzodkiewek tworząc myszki. Oczka zrobić wkładając ziarenka ziela angielskiego lub goździki. Ogórek zielony pokroić w plastry. Sałatę lodową opłukać, osuszyć, rozdzielić na listki, delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Składanie przysmaku; Na plastrach ogórków ułożyć kawałek usmażonego mięsa, przykryć listkami sałaty, na sałacie ułożyć serek gouda Baby, a następnie wbić naszą myszkę z rzodkiewki umocowaną na wykałaczce. Udekorować według swojego uznania.
Przygotowanie filetu.
Przygotowanie liści sałaty.
Przygotowanie myszek.
Składanie całości.
Gotowe danie do podania.