Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj chciałabym podzielić się z Wami przepisem na trochę w innej formie obiad , ale zapewniam że dla dzieci to frajda. Taki przysmak może też być wspaniałą, pyszną kolacją lub przekąską dla całej rodzinki lub dla dwojga na romantyczną kolację.
wykałaczki, nóż, talerzyki, patelnia, ręcznik papierowy,
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666333
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 131
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 666
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5791
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 997
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 268
Przepis dnia
Lazania wbrew pozorom jest bardzo prostym daniem. Ta doskonała uczta kulinarn...
Odsłon: 666333
Proponujemy rosół gotowany na kościach wołowych szpikowych zwanych potocznie...
Odsłon: 131
Pożywna, dobra zupa. Polecam.
Odsłon: 666
Krótko mówiąc jest to pieróg biłgorajski. Pyszny i zdrowy. Polecam.
Odsłon: 5791
Polecam. Doskonale pasuje na rodzinne spotkanie, ale również na kanapki. Po...
Odsłon: 997
Lekka kolacja. Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Filety opłukać, oczyścić z błonek i osuszyć . Następnie każdy przeciąć na dwa kawałki i lekko rozbić, oprószyć przyprawami, usmażyć na rozgrzanym oleju na złoty kolor. Po usmażeniu odsączyć na papierowym ręczniku z nadmiaru tłuszczu. Kilka rzodkiewek po opłukaniu, oczyszczeniu i osuszeniu ponacinać tak by można powkładać plasterki rzodkiewek tworząc myszki. Oczka zrobić wkładając ziarenka ziela angielskiego lub goździki. Ogórek zielony pokroić w plastry. Sałatę lodową opłukać, osuszyć, rozdzielić na listki, delikatnie oprószyć solą i pieprzem. Składanie przysmaku; Na plastrach ogórków ułożyć kawałek usmażonego mięsa, przykryć listkami sałaty, na sałacie ułożyć serek gouda Baby, a następnie wbić naszą myszkę z rzodkiewki umocowaną na wykałaczce. Udekorować według swojego uznania.
Przygotowanie filetu.
Przygotowanie liści sałaty.
Przygotowanie myszek.
Składanie całości.
Gotowe danie do podania.