Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszna rybka w occie, której nie może zabraknąć na świątecznym stole.
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8380
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2912
Polecam.
Odsłon: 1623
Polecam.
Odsłon: 473
To tradycyjny sernik. Delikatny smak cytryny i jeszcze smak czarnej porzeczki...
Odsłon: 8380
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 2912
Polecam.
Odsłon: 1623
Polecam.
Odsłon: 473
Składniki
Pstrągi oczyścić, umyć, pokroić na kawałki i posolić. Odstawić na 30 minut. Składniki zalewy umieścić w garnku, zagotować i gotować zalewę kilka minut. Kawałki ryby obtaczać w mące i smażyć na gorącym oleju na rumiano, usmażone odsączyć na ręczniku papierowym i układać w słoiki. Jeszcze gorącą zalewą zalać rybę i zakręcić zakrętki. Gdy ostygną wynieść w chłodne miejsce na kilka dni.