Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 733
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2046
Kluski z gotowanych ziemniaków i kartoflanki- najlepszy dodatek do sosu piecz...
Odsłon: 733
To odżywcza, bardzo smaczna zupa. Z powodzeniem może zastąpić dwudaniowy obia...
Odsłon: 1021
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 2046
Składniki
Jaja ugotować na twardo. Sałatę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Drobno posiekać obranego z ości śledzia. Jabłka umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć na połowie masła. Posiekane jabłka wymieszać z cebulą, śledziem i pozostałym roztopionym masłem. Tak przygotowaną sałatkę ułożyć na półmisku, na liściach zielonej sałaty, formując "ptasie gniazdo". Ugotowane jaja obrać. Z każdego ostrożnie wyjąć całe, nie uszkodzone żółtko, białka posiekać. Żółtka jaj układać po jednym w środku każdego "gniazda". Szynkę drobniutko pokroić, wymieszać z posiekanym białkiem.Tą mieszanką posypać potrawę. Udekorować ją gałązką świeżego koperku. Sałatkę tę podaje się jako samodzielne danie, np. z dodatkiem ciemnego pieczywa.