Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 877
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 122
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3729
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Tosty grillowane jak szaszłyki z masłem ziołowym i serem
Odsłon: 877
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 122
Bardzo smaczna sałatka z tuńczyka z rzodkiewką. Prosta, smaczna i szybka w wy...
Odsłon: 3729
Delikatna wiosenna klasyka
Odsłon: 162
Składniki
Jaja ugotować na twardo. Sałatę umyć, osuszyć papierowym ręcznikiem. Drobno posiekać obranego z ości śledzia. Jabłka umyć, obrać ze skórki, usunąć gniazda nasienne. Pokroić w kostkę. Cebulę obrać i posiekać. Podsmażyć na połowie masła. Posiekane jabłka wymieszać z cebulą, śledziem i pozostałym roztopionym masłem. Tak przygotowaną sałatkę ułożyć na półmisku, na liściach zielonej sałaty, formując "ptasie gniazdo". Ugotowane jaja obrać. Z każdego ostrożnie wyjąć całe, nie uszkodzone żółtko, białka posiekać. Żółtka jaj układać po jednym w środku każdego "gniazda". Szynkę drobniutko pokroić, wymieszać z posiekanym białkiem.Tą mieszanką posypać potrawę. Udekorować ją gałązką świeżego koperku. Sałatkę tę podaje się jako samodzielne danie, np. z dodatkiem ciemnego pieczywa.