Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie mają bardzo ograniczoną ilość przypraw czy dodatków z którymi "jest im dobrze" ale te które użyłem w tym przepisie na pewno do tego małego grona się zaliczają. Wypróbuj ten przepis.
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1101
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10200
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9251
Zaserwowałam mojej rodzince królika w sosie śmietankowo - pieczarkowym. Mięso...
Odsłon: 1101
Pyszne danie obiadowe na każdą okazje. Uwielbiam czerwona kapustę, jest smacz...
Odsłon: 10200
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 9251
Składniki
Wymoczone płaty śledziowe kroimy w 1,5 cm kostkę Dodajemy pokrojone jabłko (skropione sokiem cytryny), natkę cebuli dymki, ogórka konserwowego, połowę czerwonej cebuli oraz opcjonalnie 1-2 papryczki chilli i mieszamy. Sos curry przygotowujemy z połączenia: majonezu, kwaśnej śmietany, octu jabłkowego, cukru, pieprzu i curry. Całość łączymy, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Ringiem wycinamy kółko w kromce chleba na który przy pomocy tego ringu nakładamy śledzia w curry. Ozdabiamy i podajemy.