Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie mają bardzo ograniczoną ilość przypraw czy dodatków z którymi "jest im dobrze" ale te które użyłem w tym przepisie na pewno do tego małego grona się zaliczają. Wypróbuj ten przepis.
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 107
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 589
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 262
Dzisiaj karczek z marynaty pieczony w piekarniku. Mięsko soczyste , kruche i...
Odsłon: 107
Pożywna pasta z jajek, białego sera i makreli. Idealna do pieczywa, krakersów...
Odsłon: 589
Szybka , smaczna i aromatyczna zupa.
Odsłon: 262
Składniki
Wymoczone płaty śledziowe kroimy w 1,5 cm kostkę Dodajemy pokrojone jabłko (skropione sokiem cytryny), natkę cebuli dymki, ogórka konserwowego, połowę czerwonej cebuli oraz opcjonalnie 1-2 papryczki chilli i mieszamy. Sos curry przygotowujemy z połączenia: majonezu, kwaśnej śmietany, octu jabłkowego, cukru, pieprzu i curry. Całość łączymy, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Ringiem wycinamy kółko w kromce chleba na który przy pomocy tego ringu nakładamy śledzia w curry. Ozdabiamy i podajemy.