Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Śledzie mają bardzo ograniczoną ilość przypraw czy dodatków z którymi "jest im dobrze" ale te które użyłem w tym przepisie na pewno do tego małego grona się zaliczają. Wypróbuj ten przepis.
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 107
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10184
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5346
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 696
Kurczę pieprzowo cytrynowe!
Odsłon: 107
Naleśniki z twarogiem, z dodatkiem skórki cytrynowej i wanilii, to danie, któ...
Odsłon: 10184
Przepis dnia
Dzisiaj zapraszam na kawałki kurczaka skąpane w sosie śmietankowym z dodatkie...
Odsłon: 5346
Gulasz z miecznika z warzywami.
Odsłon: 51
Dziś do pracy.
Odsłon: 696
Składniki
Wymoczone płaty śledziowe kroimy w 1,5 cm kostkę Dodajemy pokrojone jabłko (skropione sokiem cytryny), natkę cebuli dymki, ogórka konserwowego, połowę czerwonej cebuli oraz opcjonalnie 1-2 papryczki chilli i mieszamy. Sos curry przygotowujemy z połączenia: majonezu, kwaśnej śmietany, octu jabłkowego, cukru, pieprzu i curry. Całość łączymy, mieszamy i odstawiamy do lodówki. Ringiem wycinamy kółko w kromce chleba na który przy pomocy tego ringu nakładamy śledzia w curry. Ozdabiamy i podajemy.