Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
pyszne packi tortilli
Miska, Wałek do ciasta, Patelnia, Łyżka, Waga kuchenna, Noż, Deska do krojenia, Ściereczka, Mieszadło, Folia spożywcza (opcjonalnie).
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 343
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
zapraszam Was na dość ciekawe ciasto, które może większości z Was kojarzy się...
Odsłon: 21712
Serowe krokiety z brokułami to smażone na złoto kotleciki z ciasta na bazie m...
Odsłon: 343
Szybkie i bardzo proste danie, niezwykle smaczne jako kolacja lub przekąska,...
Odsłon: 297
Składniki
W misce wymieszaj mąkę i sól.
Dodaj olej i ciepłą wodę, a następnie mieszaj składniki łyżką lub rękami, aż utworzy się jednolite ciasto.
Wyjmij ciasto z miski i wyrabiaj je na blacie przez około 5 minut, aż stanie się gładkie i elastyczne.
Przykryj ciasto ściereczką i pozostaw na 10-15 minut, aby odpoczęło.
Podziel ciasto na 8 równych kulek.
Rozwałkuj każdą kulkę na cienki placek o średnicy około 20 cm, starając się, aby były jak najcieńsze.
Rozgrzej suchą patelnię na średnim ogniu.
Smaż placki pojedynczo, po około 1 minutę z każdej strony, aż na powierzchni pojawią się złote bąbelki.
Gotowe tortille przykrywaj wilgotną ściereczką, aby pozostały miękkie.