Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Takie racuchy sprawdzą się doskonale na śniadanie, kolację, podwieczorek czy deser lub po prostu jako przekąska. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Myślę, że wszystkie potrzebne składniki na pewno znajdziecie w swojej kuchni. Zaskoczeniem pewnie będzie dla Was, że można przygotować tak puszyste, mięciutkie racuchy w tak prosty i szybki sposób. Wyjdzie nam wspanałe wspomnienie dzieciństwa...
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65091
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 524
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5797
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 606
Proste danie dla amatorów kuchni meksykańskiej. Szybki obiad na kolejny dzień :)
Odsłon: 65091
Przesmaczne małe wręcz mini oponki z ciasta bananowego. Pyszne, bez cukru dos...
Odsłon: 524
Połączenie luksusu i smaku za niewielką cenę. Znacie i na pewno kochacie. Al...
Odsłon: 5797
Chcesz przygotować obiad na niedzielę, który nie tylko zachwyci wszystkich do...
Odsłon: 606
Składniki
Sposób przyrządzenia Jabłka dokładnie obieramy i usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w małą kostkę. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy aż powstania puszysta masa. Następnie dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z sodą i kefir (lub mleko). Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy nasze jabłka i całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy łyżką porcję ciasta, smażymy racuchy na wolnym ogniu na rumiano z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego !! Porada Ogień powinien być mały, aby racuchy usmażyły się w środku. Do racuchów z jabłkami możemy dodać odrobinę cynamonu, który podkreśli smak jabłek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, a jabłka pokrojone tak, żeby było czuć ich smak. Możemy eksperymentować z różnymi owocami i podawać np. rodzynkami i bitą śmietaną.