Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Najprostszy przepis na bardzo pulchne racuchy z jabłkami. Takie racuchy sprawdzą się doskonale na śniadanie, kolację, podwieczorek czy deser lub po prostu jako przekąska. Przygotowanie zajmuje dosłownie chwilę. Myślę, że wszystkie potrzebne składniki na pewno znajdziecie w swojej kuchni. Zaskoczeniem pewnie będzie dla Was, że można przygotować tak puszyste, mięciutkie racuchy w tak prosty i szybki sposób. Wyjdzie nam wspanałe wspomnienie dzieciństwa...
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1416
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18705
Polecam przygotować tę zapiekankę w mroźny, zimowy dzień. Gwarantuję, że nasy...
Odsłon: 1416
Łopatka z którą dzisiaj chcę się z Wami podzielić jest krucha, mięciutka wpro...
Odsłon: 5926
Rogaliki pistacjowe to prawdziwa uczta smaku – miękkie, lecz z wierzchu chrup...
Odsłon: 8872
Witam serdecznie :-) Dzisiaj polecam pyszny domowy salceson, zamiast golonki...
Odsłon: 18705
Składniki
Sposób przyrządzenia Jabłka dokładnie obieramy i usuwamy z nich gniazda nasienne i kroimy w małą kostkę. Do miseczki wbijamy jajka, dodajemy cukier i ubijamy aż powstania puszysta masa. Następnie dodajemy na przemian mąkę wymieszaną z sodą i kefir (lub mleko). Miksujemy do połączenia się składników. Dodajemy nasze jabłka i całość dokładnie mieszamy. Na patelni rozgrzewamy olej i wkładamy łyżką porcję ciasta, smażymy racuchy na wolnym ogniu na rumiano z obu stron. Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego !! Porada Ogień powinien być mały, aby racuchy usmażyły się w środku. Do racuchów z jabłkami możemy dodać odrobinę cynamonu, który podkreśli smak jabłek. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstej śmietany, a jabłka pokrojone tak, żeby było czuć ich smak. Możemy eksperymentować z różnymi owocami i podawać np. rodzynkami i bitą śmietaną.