Do góry

Przekąski Przepis na:

Pyszne chipsy z jarmużu:

Pyszne chipsy z jarmużu:

Autor:

Przepisów i artykułów: 372 Ocena: 3075

Dodano:

Odsłon: 1091

Nie tylko bardzo zdrowe ale przede wszystkim bardzo smaczne chipsy do przegryzania przed telewizorem w jesienne, długie wieczory. Nawet maluchy chętnie je wcinają.

Składniki

  • 2 garście liści jarmużu
  • 2 łyżki oleju z orzechów laskowych
  • sól
  • słodka papryka
1-2 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie



  1. Szeroką blachę (tę z wyposażenia piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia.
    Liście jarmużu umyć, otrząsnąć z nadmiaru wody i pozbawić twardych łodyżek.
    Porwać na mniejsze kawałki. Ułożyć na papierze .
    Delikatnie przyprawić solą, pieprzem lub słodką papryką.Skropić olejem.
    Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec około 5 minut.Liście łatwo się przypalają i pieką się niezbyt równo, dlatego w trakcie pieczenia-zaglądajmy do piekarnika i wyciągajmy już "ususzone"listki.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Maudie 25 października Takie chipsy to ja rozumiem :) Pyszne i zdrowe:)

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń