Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Nie tylko bardzo zdrowe ale przede wszystkim bardzo smaczne chipsy do przegryzania przed telewizorem w jesienne, długie wieczory. Nawet maluchy chętnie je wcinają.
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10677
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4798
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 903
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9109
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1349
Składniki
Szeroką blachę (tę z wyposażenia piekarnika) wyłożyć papierem do pieczenia. Liście jarmużu umyć, otrząsnąć z nadmiaru wody i pozbawić twardych łodyżek. Porwać na mniejsze kawałki. Ułożyć na papierze . Delikatnie przyprawić solą, pieprzem lub słodką papryką.Skropić olejem. Wstawić do nagrzanego do 160 stopni piekarnika i piec około 5 minut.Liście łatwo się przypalają i pieką się niezbyt równo, dlatego w trakcie pieczenia-zaglądajmy do piekarnika i wyciągajmy już "ususzone"listki.