Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu co podać gościom na domówce? Ten przepis to doskonały pomysł, zrobi WOW wśród gości. Polecam
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3706
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2029
Tradycyjne kotlety schabowe w nieco innym wydaniu. Jest to danie łatwe w przy...
Odsłon: 5423
Krokiety z mięsem z rosołu, idealne połączenie smaku i filozofii nie marnowan...
Odsłon: 5474
Składniki
Drozdze rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody oraz mąki ( zrobić rozczyn) odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. W tym samym czasie pieczarki pokroić w drobna kostkę i smażyć na oleju następnie dodać pokrojoną w piórka cebule i dalej smażyć. Po wyrosnieciu rozczynu dodac do miski pozostała make oraz wodę, sól i cukier oraz olej a następnie dodać rozczyn wszystko wymieszać robotem, gdy ciasto będzie się kleić do rąk to dodac troche mąki. Wyrobione ciasto wykładam na silikonową stolnice i formuje małe placki, wielkość dowolna.
Na każdy mały placek daje troszke przecieru lub sosu na to ser żółty starty na tarce a na samą górę pieczarki z cebulą doprawioną solą i pieprzem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni C. do 15 minut w zalezności od piekarnika
Tak prezentują się po upieczeniu można podawać z sosem czosnkowym Smacznego