Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Brak pomysłu co podać gościom na domówce? Ten przepis to doskonały pomysł, zrobi WOW wśród gości. Polecam
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30926
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4498
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Domowej roboty kiełbasa, wiesz co jesz. Do jej zrobienia nie potrzeba wędzarn...
Odsłon: 30926
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 3640
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 4498
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 1140
Składniki
Drozdze rozpuścić w niewielkiej ilości ciepłej wody oraz mąki ( zrobić rozczyn) odstawić na 15 minut w ciepłe miejsce. W tym samym czasie pieczarki pokroić w drobna kostkę i smażyć na oleju następnie dodać pokrojoną w piórka cebule i dalej smażyć. Po wyrosnieciu rozczynu dodac do miski pozostała make oraz wodę, sól i cukier oraz olej a następnie dodać rozczyn wszystko wymieszać robotem, gdy ciasto będzie się kleić do rąk to dodac troche mąki. Wyrobione ciasto wykładam na silikonową stolnice i formuje małe placki, wielkość dowolna.
Na każdy mały placek daje troszke przecieru lub sosu na to ser żółty starty na tarce a na samą górę pieczarki z cebulą doprawioną solą i pieprzem.
Wstawić do nagrzanego piekarnika 200 stopni C. do 15 minut w zalezności od piekarnika
Tak prezentują się po upieczeniu można podawać z sosem czosnkowym Smacznego