Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wiernym fanem zwykłych ziemniaków , a szczególnie tych wersji ich podania, które są niezwykłe- bardziej nie dał się zamieszać :)
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 157
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 101
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 160
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 124
Moja rodzinka uwielbia gołąbki, a ja jako dobra mama, teściowa i babcia lubię...
Odsłon: 157
Soczyste kotlety mielone i siekane.
Odsłon: 101
Uwielbiam połączenie szpinaku i suszonych pomidorów, które doskonale pasuje d...
Odsłon: 160
Wiadomo ze domowe pączki najlepsze i każdy ma swój ulubiony przepis. Ja dzisi...
Odsłon: 124
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie i ciepłe jeszcze zgnieść razem z mlekiem na gładko- doprawić.
Boczek pokroić w kostkę i mocno zesmażyc dodając pod koniec cebulę (kostka). Tę drogocenną zawartość patelni przełożyć do ziemniaków, zmieszać i całość wystudzić.
Do mieszanki wbić jajka i wymieszać ( najlepiej rękami ), przełozyc calość do naczynia do zapiekania i piec w piekarniku w temp. 190 st. ok. 20 -30 min
Uwielbiam to danie podawane ze zwykłą kwaśną śmietaną - radzę więc w ten sposób podać . Smacznego