Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wiernym fanem zwykłych ziemniaków , a szczególnie tych wersji ich podania, które są niezwykłe- bardziej nie dał się zamieszać :)
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182098
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Proste, aromatyczne muffiny... robię je wtedy, gdy mam wielką ochotę na to, ż...
Odsłon: 44660
Oto mistrzowski przepis na ciasto na pierogi według Magdy Gessler. Zachwyca z...
Odsłon: 182098
W tym roku mirabelki są wyjątkowo słodkie, pewnie za sprawą pięknego, słonecz...
Odsłon: 250
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie i ciepłe jeszcze zgnieść razem z mlekiem na gładko- doprawić.
Boczek pokroić w kostkę i mocno zesmażyc dodając pod koniec cebulę (kostka). Tę drogocenną zawartość patelni przełożyć do ziemniaków, zmieszać i całość wystudzić.
Do mieszanki wbić jajka i wymieszać ( najlepiej rękami ), przełozyc calość do naczynia do zapiekania i piec w piekarniku w temp. 190 st. ok. 20 -30 min
Uwielbiam to danie podawane ze zwykłą kwaśną śmietaną - radzę więc w ten sposób podać . Smacznego