Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Jestem wiernym fanem zwykłych ziemniaków , a szczególnie tych wersji ich podania, które są niezwykłe- bardziej nie dał się zamieszać :)
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
To proste, a zarazem eleganckie danie łączy w sobie soczyste plastry mięsa z...
Odsłon: 51
Warzywny dodatek do pieczonych mięs lub propozycja jarskiej kolacji. :)
Odsłon: 45
Jarzynowy torcik to kompozycja składająca się z kalafiora, brokuła i marchewk...
Odsłon: 72
Bób z jabłkami i majerankiem to idealny przepis na obiad w upalny, letni dzie...
Odsłon: 37
Super aromatyczny, klarowny i przepyszny rosołek gotowany na żeberkach wieprz...
Odsłon: 20
Składniki
Ziemniaki obrać, ugotować w osolonej wodzie i ciepłe jeszcze zgnieść razem z mlekiem na gładko- doprawić.
Boczek pokroić w kostkę i mocno zesmażyc dodając pod koniec cebulę (kostka). Tę drogocenną zawartość patelni przełożyć do ziemniaków, zmieszać i całość wystudzić.
Do mieszanki wbić jajka i wymieszać ( najlepiej rękami ), przełozyc calość do naczynia do zapiekania i piec w piekarniku w temp. 190 st. ok. 20 -30 min
Uwielbiam to danie podawane ze zwykłą kwaśną śmietaną - radzę więc w ten sposób podać . Smacznego