Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Uszka z mięsem drobiowo -wieprzowym, idealne do barszczu czerwonego. Prosty...
Odsłon: 3782
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 623
Budowanie domku z piernika, robienie pierniczków, to świetna zabawa. Poza tym...
Odsłon: 3815
Dzisiaj przedstawiam przepis na pasztet z warzywami takimi jak groszek, march...
Odsłon: 387
Tego tortu nie trzeba zbytnio rekomendować. To jest ciasto, które zawsze i ws...
Odsłon: 716
Składniki
Do miski wbij jajka, wlej również ciepłe mleko (nie gorące!). Całość rozmiksuj chwilę na małych obrotach. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Całość ponownie zmiksuj. Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wrzuć do miski z ciastem i zamieszaj łyżką drewnianą. Jeżeli masz ochotę, możesz dodać odrobinę wiórek kokosowych. Dużą patelnię nasmaruj delikatnie tłuszczem (może być olej) i nakładaj średniej wielkości placki. Smaż na delikatnym ogniu z obu stron, aż uzyskają złoty kolor. Posyp cukrem pudrem.