Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuchy z jabłkami

Racuchy z jabłkami

Autor:

Przepisów i artykułów: 80 Ocena: 674

Dodano:

Odsłon: 1478

Szybkie i proste danie!

Składniki

  • 2 jajka
  • szklanka ciepłego mleka
  • 2 jabłka
  • 1,5 szklanki mąki pszennej
  • pół łyżeczki sody oczyszczonej
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
  • garść wiórek kokosowych
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Do miski wbij jajka, wlej również ciepłe mleko (nie gorące!). Całość rozmiksuj chwilę na małych obrotach. Dodaj mąkę przesianą z proszkiem do pieczenia i sodą oczyszczoną. Całość ponownie zmiksuj. Obierz jabłka i zetrzyj na tarce o grubych oczkach. Wrzuć do miski z ciastem i zamieszaj łyżką drewnianą. Jeżeli masz ochotę, możesz dodać odrobinę wiórek kokosowych.

    Dużą patelnię nasmaruj delikatnie tłuszczem (może być olej) i nakładaj średniej wielkości placki. Smaż na delikatnym ogniu z obu stron, aż uzyskają złoty kolor. Posyp cukrem pudrem.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (2)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

Nevermore 07 grudnia 2018 Racuchy, placki, pampuchy - zwał, jak zwał :)
Ważne, że są pyszne i smaczne :D
Odpowiedzi: 1 ▼

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń