Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kiedy dzieci nie ma w domu.
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 152
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1712
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 320
Klasyczna, domowa pizza z pieczarkami – prosta w przygotowaniu, a zawsze pysz...
Odsłon: 152
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1712
Kasza manna na mleku, to smakowite danie. Tylko od nas zależy jak je wzbogaci...
Odsłon: 320
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Skropić sokiem cytrynowym. Jajka rozbełtać z łyżką oleju rzepakowego i jogurtem. Dodać jabłka i wiśnie z nalewki. Wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Pozostawić na kilka minut pod ściereczką. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać na patelnię małe porcje ciasta. Formować placki. Smażyć na złoty kolor po obu stronach. Odkładać nz talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać osypane cukrem pudrem. Smacznego.