Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam kiedy dzieci nie ma w domu.
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7437
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11298
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 398
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 7437
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1107
Szybka i pyszna sałatka na każdą okazję.
Odsłon: 11298
Wyjątkowy w smaku, tradycyjny śledź w pysznej zalewie. W naszym domu raczej n...
Odsłon: 398
Składniki
Jabłka obrać, pozbawić gniazd nasiennych i zetrzeć na tarce na grubych oczkach. Skropić sokiem cytrynowym. Jajka rozbełtać z łyżką oleju rzepakowego i jogurtem. Dodać jabłka i wiśnie z nalewki. Wymieszać. Dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia. Wymieszać. Pozostawić na kilka minut pod ściereczką. Na patelni rozgrzać olej rzepakowy. Nakładać na patelnię małe porcje ciasta. Formować placki. Smażyć na złoty kolor po obu stronach. Odkładać nz talerz wyłożony papierowym ręcznikiem. Placki podawać osypane cukrem pudrem. Smacznego.