Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco.
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2393
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 3848
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 414745
Kapusta należy do potraw wigilijnych obowiązkowych w wielu regionach Polski....
Odsłon: 2393
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem i szklanką mleka. Dodać mąkę, jajka. wszystko utrzeć na gładką masę. Wlać resztę mleka. Całość wyrobić drewnianą łyżką. Odpowiednie ciasto powinno mieć pęcherzyki powietrza i gęstość śmietany. Do zrobionego ciasta dodać pokrojone w kostkę figi i półplasterki jabłka. Wszystko razem zamieszać, pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta, na rozgrzanym tłuszczu, smażyć racuszki (z obu stron, na złoty kolor). Podawać polane sosem z dżemu figowego. Sos: Dżem figowy zagotować z dwiema łyżkami wody.
Smacznego.