Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco.
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 91
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 804
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1571
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14197
Uszka z grzybami to jedna z obowiązkowych pozycji na wigilijnym stole. W wiel...
Odsłon: 91
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2646
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 804
Polecm. Ja oczywiście zaraz dodałabym np żurawinę, orzechy, ale takie było ży...
Odsłon: 1571
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 14197
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem i szklanką mleka. Dodać mąkę, jajka. wszystko utrzeć na gładką masę. Wlać resztę mleka. Całość wyrobić drewnianą łyżką. Odpowiednie ciasto powinno mieć pęcherzyki powietrza i gęstość śmietany. Do zrobionego ciasta dodać pokrojone w kostkę figi i półplasterki jabłka. Wszystko razem zamieszać, pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta, na rozgrzanym tłuszczu, smażyć racuszki (z obu stron, na złoty kolor). Podawać polane sosem z dżemu figowego. Sos: Dżem figowy zagotować z dwiema łyżkami wody.
Smacznego.