Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco.
Polecam.
Odsłon: 250
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 349
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 739
Polecam.
Odsłon: 250
Polecam. Każdy pomysł dobry na wykorzystanie tego co zostaje w lodówce.
Odsłon: 349
Leniwe kluski to kluski uwielbiane przez moją rodzinkę. Przepis na te kluski...
Odsłon: 739
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem i szklanką mleka. Dodać mąkę, jajka. wszystko utrzeć na gładką masę. Wlać resztę mleka. Całość wyrobić drewnianą łyżką. Odpowiednie ciasto powinno mieć pęcherzyki powietrza i gęstość śmietany. Do zrobionego ciasta dodać pokrojone w kostkę figi i półplasterki jabłka. Wszystko razem zamieszać, pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta, na rozgrzanym tłuszczu, smażyć racuszki (z obu stron, na złoty kolor). Podawać polane sosem z dżemu figowego. Sos: Dżem figowy zagotować z dwiema łyżkami wody.
Smacznego.