Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco.
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5567
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8841
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7774
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5334
Ziemniaki biedaka to bardzo prosty i tani przepis na pożywne danie. Tak przyg...
Odsłon: 5567
Przygotowanie grzybków marynowanych jest wyjątkowo proste i szybkie. W ten sp...
Odsłon: 8841
Bardzo łatwe danie. Tylko trzy składniki, a pychoty cały talerz.
Odsłon: 7774
Polecam, bardzo smaczna.
Odsłon: 5334
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem i szklanką mleka. Dodać mąkę, jajka. wszystko utrzeć na gładką masę. Wlać resztę mleka. Całość wyrobić drewnianą łyżką. Odpowiednie ciasto powinno mieć pęcherzyki powietrza i gęstość śmietany. Do zrobionego ciasta dodać pokrojone w kostkę figi i półplasterki jabłka. Wszystko razem zamieszać, pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta, na rozgrzanym tłuszczu, smażyć racuszki (z obu stron, na złoty kolor). Podawać polane sosem z dżemu figowego. Sos: Dżem figowy zagotować z dwiema łyżkami wody.
Smacznego.