Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Słodkie co nieco.
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3808
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 225
Sałatka z tuńczyka z rzodkiewką to doskonałe z pieczonymi ziemniakiem to dosk...
Odsłon: 136
Prosta do przygotowania sałatka, idealna na różne okazje. Jest smaczna i kolo...
Odsłon: 3808
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 248
Idealne ciasto na rodzinne imprezy i święta, oczywiście dla dorosłych. Cisto...
Odsłon: 225
Składniki
Drożdże rozmieszać z cukrem i szklanką mleka. Dodać mąkę, jajka. wszystko utrzeć na gładką masę. Wlać resztę mleka. Całość wyrobić drewnianą łyżką. Odpowiednie ciasto powinno mieć pęcherzyki powietrza i gęstość śmietany. Do zrobionego ciasta dodać pokrojone w kostkę figi i półplasterki jabłka. Wszystko razem zamieszać, pozostawić ciasto do wyrośnięcia. Z wyrośniętego ciasta, na rozgrzanym tłuszczu, smażyć racuszki (z obu stron, na złoty kolor). Podawać polane sosem z dżemu figowego. Sos: Dżem figowy zagotować z dwiema łyżkami wody.
Smacznego.