Do góry

Przekąski Przepis na:

Racuszki z sosem malinowym

Racuszki z sosem malinowym

Autor:

Przepisów i artykułów: 101 Ocena: 825

Dodano:

Odsłon: 3597

Racuszki zjadam zarówno na obiad jak i na podwieczorek. Robi się je szybko ze składników, które zawsze mam w swojej kuchni. Tym razem, korzystając z dobrodziejstwa lata jakim są świeże owoce, racuchy polałam wyśmienitym sosem malinowym.

Składniki

  • jajko
  • 2 łyżeczki cukru wanilinowego
  • ok. 0,5 szklanki mleka
  • ok. szklanki mąki pszennej
  • olej do smażenia
  • 0,5 l malin
  • 3 łyżki cukru pudru
1-2 os. 30 min łatwe przystępne
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jajko, cukier wanilinowy, mąkę i mleko dokładnie ze sobą łączę za pomocą miksera. Ciasto powinno być gęste. Jeśli będzie zbyt płynne, należy dodać odrobinę mąki i ponownie zmiksować.

  2. Za pomocą łyżki formuję niewielkie placuszki, które smażę z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.

  3. Teraz zabieram się do przygotowania sosu. Maliny i cukier miksuję ze sobą. Gotowe placuszki polewam owocowym sosem.


Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń