Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuszki zjadam zarówno na obiad jak i na podwieczorek. Robi się je szybko ze składników, które zawsze mam w swojej kuchni. Tym razem, korzystając z dobrodziejstwa lata jakim są świeże owoce, racuchy polałam wyśmienitym sosem malinowym.
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37699
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3690
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 38
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37699
Bardzo smaczna, pożywna zupa.
Odsłon: 3690
Lżejsze kofty pełne smaku!
Odsłon: 38
Składniki
Jajko, cukier wanilinowy, mąkę i mleko dokładnie ze sobą łączę za pomocą miksera. Ciasto powinno być gęste. Jeśli będzie zbyt płynne, należy dodać odrobinę mąki i ponownie zmiksować.
Za pomocą łyżki formuję niewielkie placuszki, które smażę z obu stron na rozgrzanym tłuszczu.
Teraz zabieram się do przygotowania sosu. Maliny i cukier miksuję ze sobą. Gotowe placuszki polewam owocowym sosem.