Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kapusniaczki są rewelacyjne z dodatkiem barszczu czerwonego. Polecam
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1586
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1631
Letni galaretkowiec Lastryko to niezwykle efektowny deser, który nie tylko pr...
Odsłon: 1586
Cukinia z mięsem mielonym to uniwersalna baza do wielu dań. Możesz zaserwować...
Odsłon: 1631
Składniki
kapustę pokroić na małe kawałki ugotoać odsączyć z nadmiaru wody, grzyby jak mamy zmielone to dodac do kapusty i wszystko dokładnie wymieszać można dodać smażoną cebule to wszystko doprawić. Mąke przesiać do miski dodac jajko margaryne i sól oraz smietane to wszystko wyrobić ręka. takie ciasto cienko rozwałkowac, nałożyć troszkę farszu i zawinąc i odcinamy od pozostałej cześci ciasta, tak robimy do końca ciasta. Kroimy na małe kapusniaczki, wykładamy na papier do pieczenia smarujemy roztzrepanym jajkiem można posypać kminkiem jeśłi lubimy. Wstawićdo nagrzanego piekarnika 180 stopni C. czas pieczenia około 30 minut, podawać z barszczem czerwonym