Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
kapusniaczki są rewelacyjne z dodatkiem barszczu czerwonego. Polecam
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5352
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 812
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 937
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 148
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2836
Składniki
kapustę pokroić na małe kawałki ugotoać odsączyć z nadmiaru wody, grzyby jak mamy zmielone to dodac do kapusty i wszystko dokładnie wymieszać można dodać smażoną cebule to wszystko doprawić. Mąke przesiać do miski dodac jajko margaryne i sól oraz smietane to wszystko wyrobić ręka. takie ciasto cienko rozwałkowac, nałożyć troszkę farszu i zawinąc i odcinamy od pozostałej cześci ciasta, tak robimy do końca ciasta. Kroimy na małe kapusniaczki, wykładamy na papier do pieczenia smarujemy roztzrepanym jajkiem można posypać kminkiem jeśłi lubimy. Wstawićdo nagrzanego piekarnika 180 stopni C. czas pieczenia około 30 minut, podawać z barszczem czerwonym