Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
przepyszne mięsne smarowidło
Szukasz pomysłu na jesienny obiad? To danie można nazwać kwintesencją smaków...
Odsłon: 993
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1417
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 664
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 836
Klopsiki w sosie pomidorowym to pomysł na prosty i szybki obiad. Możemy je po...
Odsłon: 1417
Jeśli na śniadanie Wielkanocne swoim domownikom czy gościom pragniecie zaserw...
Odsłon: 664
Sałatka z ryżem, pieczarkami, kukurydzą, ogórkami konserwowanymi oraz z jajka...
Odsłon: 836
Składniki
Mięso natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Włożyć do miski, zalać winem, dodać pozostałe przyprawy, przykryć folią i wstawić do lodówki na całą noc.
Do garnka z grubym dnem włożyć smalec, dodać mięso wraz z marynatą. Gotować na bardzo małym ogniu przez kilka godzin do momentu, aż mięso zacznie się rozpadać.
Całość lekko ostudzić. Na sito lub durszlak przekładać kawałki mięsa, zachowując spływający tłuszcz. Mięso oddzielić od kości, dzielić na włókna (można użyć do tego widelca), układać w słoiki lub w kamionkowym naczyniu. Zalać zebranym smalcem, odstawić do stężenia. Przechowywać w lodówce.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Galareta z kurczaka
Przekąski
Pasta z tuńczyka
Przekąski
Jajka z pieczarkami
Przekąski
Drożdżowe racuchy z mascarpone
Galareta z kurczaka
Mięsna galareta to klasyk polskiej kuchni, który często pojawia się na świąte...
Odsłon: 8494
Pasta z tuńczyka
Pasta z tuńczyka, jajek, ogórków konserwowych oraz suszonych pomidorów. Prost...
Odsłon: 231