Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1847
Polecam, pychota.
Odsłon: 609
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Polecam. Uwielbiamy lody i truskawki.
Odsłon: 1847
Polecam, pychota.
Odsłon: 609
Zwykła surówka z rzodkwi i marchewki , za to soczysta i pięknie podana.
Odsłon: 507
Składniki
Mięso natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Włożyć do miski, zalać winem, dodać pozostałe przyprawy, przykryć folią i wstawić do lodówki na całą noc.
Do garnka z grubym dnem włożyć smalec, dodać mięso wraz z marynatą. Gotować na bardzo małym ogniu przez kilka godzin do momentu, aż mięso zacznie się rozpadać.
Całość lekko ostudzić. Na sito lub durszlak przekładać kawałki mięsa, zachowując spływający tłuszcz. Mięso oddzielić od kości, dzielić na włókna (można użyć do tego widelca), układać w słoiki lub w kamionkowym naczyniu. Zalać zebranym smalcem, odstawić do stężenia. Przechowywać w lodówce.