Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 268
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 135
Polecam.
Odsłon: 268
Składniki
Mięso natrzeć solą, pieprzem i przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Włożyć do miski, zalać winem, dodać pozostałe przyprawy, przykryć folią i wstawić do lodówki na całą noc.
Do garnka z grubym dnem włożyć smalec, dodać mięso wraz z marynatą. Gotować na bardzo małym ogniu przez kilka godzin do momentu, aż mięso zacznie się rozpadać.
Całość lekko ostudzić. Na sito lub durszlak przekładać kawałki mięsa, zachowując spływający tłuszcz. Mięso oddzielić od kości, dzielić na włókna (można użyć do tego widelca), układać w słoiki lub w kamionkowym naczyniu. Zalać zebranym smalcem, odstawić do stężenia. Przechowywać w lodówce.