Przekąski Przepis na:
Przepisów i artykułów: 144 Ocena: 3860
Dodano: 29.12.2008
Odsłon: 18643
3-4 os. | 30 min | średnie | przystępne |
Kroimy cebulkę i czosnek w kostkę lekko rumienimy, dodajemy mięso mielone, wszystko podsmażamy doprawiając solą, pieprzem i ziołami prowansalskimi, kminkiem mielonym, papryką słodką oraz odrobiną papryki ostrej, na koniec podlewamy niewielką ilością wody lub bulionu, by powstał sos, ale nie za dużo. Dodajemy odcedzony groszek i kukurydzę, oraz gotowany ryż wszystko razem mieszamy i jeżeli trzeba doprawiamy do smaku.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

bobara 13 stycznia 2010Zgłoś do usunięcia
świetny pomysł!!!wlasnie trawię.....
polecam!!!
a jak szybko sie robi......
5 Kto głosował? | Odpowiedz