Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rogaliki z ciasta francuskiego to przepyszna i elegancka przekąska, która sprawdzi się doskonale na każdą okazję. Są łatwe w przygotowaniu, a jednocześnie prezentują się niezwykle efektownie. Kruche i delikatne ciasto francuskie w połączeniu z kremowym serkiem, aromatyczną szynką i świeżą rukolą tworzy harmonijną kompozycję smaków, która z pewnością zachwyci Twoich gości. Te rogaliki to idealna propozycja na spotkania towarzyskie, imprezy rodzinne, a także jako smaczna przekąska na co dzień. Spróbuj tego prostego przepisu i przekonaj się, jak łatwo można przygotować coś wyjątkowego!
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37018
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1291
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1680
Smaczne danie :)
Odsłon: 773
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1478
Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 37018
Dla wielbicieli czekolady i nie tylko. Domowe najlepsze.
Odsłon: 1291
Zupa wyrazista w smaku. Dobrze smakuje z kaszą gryczaną.
Odsłon: 1680
Smaczne danie :)
Odsłon: 773
Ciasto jest pyszne. Można powiedzieć też, że zdrowe.
Odsłon: 1478
Składniki
Przygotowanie ciasta: • Rozkładamy ciasto francuskie i kroimy je na trójkąty.
2. Formowanie rogalików: • Każdy trójkąt zawijamy, zaczynając od szerszego brzegu ciasta, formując rogaliki.
3. Przygotowanie do pieczenia: • Rogaliki układamy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. • Smarujemy wierzch rogalików roztrzepanym jajkiem za pomocą pędzelka. 4. Pieczenie: • Pieczemy rogaliki w rozgrzanym piekarniku przez 15 minut w temperaturze 180°C.
5. Po upieczeniu: • Studzimy rogaliki, a następnie rozcinamy je na połowę, ale nie do końca.
6. Nadziewanie: • W środek rogalików smarujemy serkiem kremowym. • Układamy listki rukoli i plasterek szynki.
7. Podanie: • Rogaliki są gotowe do podania jako przekąska. 8. Smacznego!