Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka rolada idealnie pasuje na stół Wielkanocny.
Mięso po usunięciu błon zalałem winem z octem, solą, pieprzem, posiekanym tymiankiem i natką.
Odstawiłem na kilkanaście minut. Osobno zmieszałem bułkę tartą, ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo i cebulą przesmażoną na maśle.
Wyjąłem mięso z marynaty, osuszyłem i posmarowałem farszem. Pośrodku położyłem marchewki oraz papryki. Zwinąłem roladę ( niezbyt mocno ), podwinąłem do środka brzegi, aby nadzienie nie wydostawało się na zewnątrz. Obwiązałem sznurkiem. Gotowałem w bulionie około godziny. Kiedy rolada była miękka, wyjąłem ją z garnka i obciążyłem.
Podałem po wystygnięciu z dodatkiem świeżo startego chrzanu.
Włosi są mistrzami w przygotowaniu cielęciny, która jest wyjątkowo wdzięcznym...
Odsłon: 2565
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 1708
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 105
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3811
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 50
Zapiekanki to świetny sposób na przetworzenie produktów, których chcemy pozby...
Odsłon: 1708
Przygotowałam dzisiaj na obiad schab w ziołach, który zaskoczył moją rodzinę....
Odsłon: 105
Polędwiczki w sosie kurkowym z zapiekanymi ziemniaczkami najlepiej smakują w...
Odsłon: 3811
Kolejna wersja ogórków konserwowych-tym razem z czarnuszką.
Odsłon: 50
Składniki
Mięso po usunięciu błon zalałem winem z octem, solą, pieprzem, posiekanym tymiankiem i natką. Odstawiłem na kilkanaście minut. Osobno zmieszałem bułkę tartą, ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo i cebulą przesmażoną na maśle. Wyjąłem mięso z marynaty, osuszyłem i posmarowałem farszem. Pośrodku położyłem marchewki oraz papryki. Zwinąłem roladę ( niezbyt mocno ), podwinąłem do środka brzegi, aby nadzienie nie wydostawało się na zewnątrz. Obwiązałem sznurkiem. Gotowałem w bulionie około godziny. Kiedy rolada była miękka, wyjąłem ją z garnka i obciążyłem. Podałem po wystygnięciu z dodatkiem świeżo startego chrzanu.
Przepisy Przekąski
Przekąski
Placki ziemniaczano cukiniowe
Przekąski
Summer Rolls
Przekąski
Pasztet z warzyw z rosołu
Przekąski
Krążki cukinii w panierce
Placki ziemniaczano cukiniowe
W sezonie cukiniowym warto wykorzystać te pyszne i wartościowe warzywo, u mni...
Odsłon: 2210
Summer Rolls
Summer Rolls z sosem brzoskwiniowo-orzechowym. Ruloniki z papieru ryżowego wy...
Odsłon: 411