Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taka rolada idealnie pasuje na stół Wielkanocny.
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4589
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12390
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5685
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7044
Przepis dnia
Trudno powiedzieć, które pierogi lepsze, te z kiszoną kapustą, czy te ze słod...
Odsłon: 4589
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 12390
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5685
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 7044
Składniki
Mięso po usunięciu błon zalałem winem z octem, solą, pieprzem, posiekanym tymiankiem i natką. Odstawiłem na kilkanaście minut. Osobno zmieszałem bułkę tartą, ćwiartkami jajek ugotowanych na twardo i cebulą przesmażoną na maśle. Wyjąłem mięso z marynaty, osuszyłem i posmarowałem farszem. Pośrodku położyłem marchewki oraz papryki. Zwinąłem roladę ( niezbyt mocno ), podwinąłem do środka brzegi, aby nadzienie nie wydostawało się na zewnątrz. Obwiązałem sznurkiem. Gotowałem w bulionie około godziny. Kiedy rolada była miękka, wyjąłem ją z garnka i obciążyłem. Podałem po wystygnięciu z dodatkiem świeżo startego chrzanu.