Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna i smaczna rolada na przekąskę.
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 397
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 79
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2666
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 709
Placki ziemniaczane to klasyczne danie, które uwielbia wielu z nas. Złociste,...
Odsłon: 397
Pieczeń podana z kaszą i surówką z kapusty pekińskiej.
Odsłon: 79
Mając te składniki jakie podaje niżej głód nam nie jest groźny i niezapowiedz...
Odsłon: 2666
Polecam.
Odsłon: 481
Pyszne i proste do upieczenia ciasteczka owsiane o piernikowym smaku idealne...
Odsłon: 709
Składniki
Wykonanie: Szpinak opłukać, przebrać i drobno posiekać. Na patelni rozgrzać masło, dodać przeciśnięty przez praskę czosnek i szpinak, doprawić solą i pieprzem do smaku i chwilę podsmażyć, zdjąć z ognia i pozostawić do przestudzenia. Pieczarki obrać, pokroić w cienkie plasterki, zaś cebulę i paprykę drobno posiekać i wszystko udusić na oleju z dodatkiem soli i pieprzu do odparowania wody. Filety opłukać, osuszyć, pokroić w plastry, posypać przyprawą do gyrosa i lekko rozbić, a ser zetrzeć na wiórki.
Jajka wbić do miski, ubić, dodać majonez, szpinak, ser, i mąkę, starannie wymieszać. Blaszkę o wymiarach 35 x 28 wyłożyć papierem do pieczenia i wylać przygotowaną masę szpinakową.
Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 15 minut. Następnie wyjąć z piekarnika, lekko przestudzić, ułożyć przygotowane filety, przysmażone pieczarki z papryką i cebulą. Na wierzchu ułożyć plastry boczku, zwinąć w roladę, owinąć dokładnie papierem do pieczenia i wstawić ponownie do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 35 minut. .
Tak przygotowaną roladę możemy podawać jako przystawkę na zimno lub na ciepło do drugiego dania. SMACZNEGO