Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z ciasta francuskiego z szynką i serem to świetna propozycja na ciepłą kolację lub przekąskę podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Efektownie prezentuje się na stole. Jest prosta i szybka do zrobienia.
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67384
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1830
Przepis dnia
Czebureki - przysmak tatarski, wersja mini i wyrób domowy. Te pierożki nie w...
Odsłon: 67384
Polecam to zniewalające danie. Łosoś oprószony cytrynowym pieprzem, szpinak d...
Odsłon: 1830
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na całej powierzchni rozsmaruj serek śmietankowy. Na wierzch wyłóż plasterki szynki i sera żółtego. Dłuższe brzegi ciasta złóż do środka, tak aby powstała rolada. Od góry zrób niewielkie nacięcia nożem. Roladę przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Do miseczki wbij jajko i rozkłóć je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj roladę.
Roladę z ciasta francuskiego z szynką i serem piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut (do zrumienienia).