Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Rolada z ciasta francuskiego z szynką i serem to świetna propozycja na ciepłą kolację lub przekąskę podczas spotkań z rodziną i przyjaciółmi. Efektownie prezentuje się na stole. Jest prosta i szybka do zrobienia.
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1178
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 672
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 688
Wietnamski rosół z kaczki.
Odsłon: 1178
Przepis na pyszne naleśniki pomarańczowe, które wypełnia serowe nadzienie z d...
Odsłon: 672
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 688
Składniki
Rozwiń arkusz ciasta francuskiego. Na całej powierzchni rozsmaruj serek śmietankowy. Na wierzch wyłóż plasterki szynki i sera żółtego. Dłuższe brzegi ciasta złóż do środka, tak aby powstała rolada. Od góry zrób niewielkie nacięcia nożem. Roladę przełóż na blachę wyścieloną papierem do pieczenia.
Do miseczki wbij jajko i rozkłóć je widelcem. Rozmąconym jajkiem posmaruj roladę.
Roladę z ciasta francuskiego z szynką i serem piecz w piekarniku rozgrzanym do 200 stopni przez około 15-20 minut (do zrumienienia).